Sverigedemokraterna
Jimmie Åkesson på Långholmen idag.

Jimmie Åkesson: Svenska skattemedel ska gå till svenskar

Publicerad 5 maj 2018 kl 16.17

Inrikes. Under lördagen höll Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sitt traditionsenliga vårtal på Långholmen i Stockholm. I talet gick SD-ledaren bland annat till angrepp mot både Moderaterna och Socialdemokraterna. Han påpekade också att höstens val är av mycket kritisk vikt.
– Det är ett ödesval. Jag vet, jag har sagt det förr, men nu är det verkligen allvar. Vi måste helt enkelt vinna!, sade han.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strålande solsken när Jimmie Åkesson för sjätte gången höll sitt årliga vårtal på Långholmen i Stockholm på lördagen.

– Av någon anledning är det alltid bra väder när jag håller de här talen, inledde Åkesson.

Han fortsatte med att tala om den så kallade Sverigebilden, som blir allt sämre ute i världen.

– När man påtalar det, brukar man beskyllas för att sprida en negativ bild som skadar Sverige. Det finns till och med de som menar att man är "Sverigefientlig" om man pekar på allvarliga problem. Och självklart är det så, att förekomsten av allvarliga problem i samhället skadar vårt land. Självklart skadar det omvärldens syn på Sverige. Men det är inte budbärarens fel!, sade han.

– De som på riktigt skadar vårt land, de som på riktigt är Sverigefientliga det är de makthavare som låtit den här utveckling fortgå i decennier utan att sätta stopp. Både röda och blåa regeringar som – högst medvetet – bedrivit en politik som har splittrat och segregerat vårt land. Mitt budskap till dem är: Skjut inte budbäraren – ta istället ert ansvar för det ni har ställt till med! Det är dags att ni tar ert ansvar!

Åkesson menar att hans parti genom att jaga de övriga partierna med "blåslampa" har tvingat fram "enorma positionsförflyttningar".

– Samtidigt måste man ställa sig frågan hur pass trovärdiga de här positionsförflyttningarna egentligen är, fortsatte han.

– När jag mötte Ulf Kristersson i Agenda förra helgen, så ville han inte ge några som helst konkreta besked om någonting. Han verkade inte ens vilja debattera med mig, han pratade mest med programledaren. Det enda av betydelse han sa var väl egentligen att han vill förhandla invandringspolitiken med Socialdemokraterna. Eller, han sa: "Ska man kompromissa, ska man göra det med människor vars grundläggande värderingar man gillar." Och sen sa han att han vill kompromissa med Socialdemokraterna. Moderatledaren i Sverige valåret 2018 står alltså i TV och säger att han gillar Socialdemokraternas grundläggande värderingar. Allt blir bara mer och mer obegripligt för varje dag som går. Jag vet inte riktigt vad det här säger om tillståndet i svensk politik mer än möjligen det att de sju etablissemangspartierna egentligen bara är olika falanger av samma vänsterliberala rörelse.

Partiledaren sågade också Socialdemokraternas nya så kallade "restriktiva migrationspolitik".

– Det här är ett mönster som upprepas, gång på gång. Man säger en sak, men när den egna makten står på spel är man ändå beredd att göra precis vadsomhelst för att få makten och behålla makten. Så agerar båda de gamla maktpartierna – både Socialdemokraterna och Moderaterna – och det övergår mitt förstånd att väljarna ändå – i val efter val – låter dem hållas, ger dem förnyat förtroende. Det kan bara inte fungera en gång till. Det får inte fungera en gång till!

Jimmie Åkesson är inte heller imponerad över Stefan Löfvens försök att locka röster från landets pensionärer genom att slänga några hundralappar i månaden på dem.

– Stefan Löfvens nyss presenterade pensionslöfte i all ära – det är ett litet steg i rätt riktning – men att kasta pengalöften över Sveriges äldre en gång vart fjärde år inger inte respekt. Det är handling, inte fagra löften, som räknas!, ropade han.

SD-ledaren betonade också att årets val viktigare än någonsin. Sker ingen förändringen nu kan det vara för sent för Sverige, sade han.

– Det står mellan de som fortfarande inte har fattat någonting och de som hela tiden fattat.

Åkesson talade även om sin egen invandringspolitik. Han påpekade att en rimlig summa visserligen ska läggas på att hjälpa riktiga flyktingar – men på plats där de riktiga flyktingarna finns. Det ska inte göras genom att ge en massa asylsökare bostäder och bidrag i Sverige.

– I övrigt ska svenska skattemedel användas till svenska medborgares behov i Sverige. Med våra gemensamma skattemedel ska vi garantera våra egna medborgare välfärd och trygghet. Det är den vettiga prioriteringen, den rimliga prioriteringen, sade han.

Någon asylinvandring av det slag som Sverige haft fram till nu ska inte längre få förekomma.

– Vi ska överhuvudtaget inte ha asylinvandring på det sättet. Man kan inte själv välja vilket land man ska söka asyl i. Asyl söker man så snart man kommit i säkerhet, i första säkra land. Det borde alla förstå vid det här laget, påpekade Jimmie Åkesson.


M efter Reinfeldt

Från öppna hjärtan till bidragstak. Riksdagsmannen berättar för Fria Tider Plus om Moderaternas långa och svåra väg tillbaka till verkligheten.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bad afrikaner prata tystare i telefon – slogs ner och sparkades i huvudet

Bestialiska attacken – mitt i Gävle. Mannen låg i fosterställning och kände hur det "smattrade" med sparkar i huvudet.0 

Ekonominyheter

Världens rikaste har tjänat biljoner på pandemin

Stor omfördelning till de allra mest förmögna.. Zuckerberg, Bezos m.fl. har sett sina förmögenheter nära fördubblas.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Försvarsministern jämför SD med grisar

Peter Hultqvist (S) till svavelosande attack.. Jämförs nu själv med vänsterextremister i SD:s kanal.0 

Försäljningen av antibiotika minskade kraftigt

Tros bero på coronan.. "Det är positivt att se en så stor minskning i alla regioner."0 

Vetenskap

Rymdbolag satte nytt satellitrekord. 143 satelliter skickades upp på en och samma raket.0 

Forskare kräver omedelbart 5G-stopp: "Kan skada hälsan". Tunga kravet – efter cancerlarmen.0 Plus

Kultur

Satirtecknaren Hans Lindström död. Drev hejdlöst med mångkulturella Sverige under sista åren.0 

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0