Jublar när de slipper fängelse för att ha gruppvåldtagit 14-årig flicka och lämnat henne att dö

Publicerad 23 oktober 2016 kl 11.08
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Fyra invandrare från Serbien slipper fängelse för en mycket brutal gruppvåldtäkt mot en 14-årig flicka i tyska Hamburg, skriver Daily Express. En femte gärningsman döms till fängelse.

Gilla artikeln på Facebook

Den brutala våldtäkten inträffade i februari i år. Fem pojkar och män förgrep sig på flickan i samband med en födelsedags­fest. När de var klara släpade de ut flickan utomhus medan hon skrek och spydde och lämnade henne att dö i vinterkylan.

En förbipasserande upptäckte flickan av en slump flera timmar senare. Hon hade då bara trosor och en blus på sig, trots att det var mitt i vintern, och fördes till sjukhus med en kropps­temperatur på 35,4 grader. Där vårdades hon på en intensivvårds­avdelning.

Domen i det uppmärksammades våldtäkts­målet har nu fallit. En av männen, en 21-åring från Balkan, döms till fyra års fängelse. De övriga i våldtäkts­gänget, som är mellan 14 och 17 år gamla, kommer undan med villkorlig dom.

– Det kan av allmänheten uppfattas som lite milt, konstaterar domaren.

Åklagaren anser att den mycket brutala våldtäkten borde kunna ge upp till 15 års fängelse för 21-åringen.

Domen chockar just nu Tyskland sedan inte minst TV-jätten RTL uppmärksammat den och direktrapporterat från domstolen.

– När domen avkunnades av domaren skrek släktingarna till männen högt, kramades och gjorde high five, säger TV-bolagets reporter Dania Maria Hohn.

– Overkligt om man tänker på det oerhört brutala de gjorde mot den minderåriga flickan.

RTL rapporterar även om hur männens släktingar beter sig ohyfsat, bland annat genom att kasta föremål på journalisterna.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0