Fogelklous nazikonto
Jörgen Fogelklou är ordförande för SD Göteborg.

”Judar är roten till allt ont” – antisemitiskt konto knyts till SD-topp

Publicerad 26 oktober 2016 kl 13.26

Inrikes. Jörgen Fogelklou, Sverigedemokraternas ordförande i Göteborg, knyts till en rad antisemitiska och våldsbejakande kommentarer på internetforumet Flashback. Det visar en kartläggning som vänsterbloggen Aktuellt Fokus har gjort.

Dela artikeln

I Flashback-inläggen görs det bland annat gällande att ”Judar är roten till allting ont” och att ”det mest logiska vore naturligtvis att ta till vapen. Ett snabbt, billigt och effektivt sätt att bli kvitt problemet en gång för alla”.

Nyheten har inte fått spridning i rikstäckande medier och Aftonbladet valde i sin genomgång av Flashbacks databas 2014 att inte publicera uppgifterna. Istället hängde man ut ett antal lägre tjänstemän och kommunalpolitiker inom SD, som därefter sparkades av Jimmie Åkesson.

Enligt lokaltidningen Folkbladet har Jörgen Fogelklou föreslagit att samma gas som användes för att gasa ihjäl judar i nazisternas koncentrationsläger ska användas mot flyktingar i Sverige.

En annan kommentar, som syftar på den nazistiske läkaren Josef Mengele, lyder:

"Mengele var en oerhört pragmatisk man. Han insåg att som läkare och vetenskapsman var koncentrationslägren ett helt unikt tillfälle att kunna göra vad man vill”.

Twitter dementerar Fogelklou uppgifterna som han kallar "lögn, förbannad dikt och förtal om min person". SD-toppen vidgår dock att Aftonbladet ställt frågor om det aktuella Flashback-kontot våren 2014. Aftonbladet hade då genom Säpo-mannen Martin Fredrikssons försorg fått tillgång till en gammal version av Flashbacks databas, som enligt tidigare uppgift till Fria Tider innehöll konton från 2008 och bakåt och som redan då, enligt samma uppgiftslämnare, skulle ha cirkulerat inom den svenska underrättelsesfären i flera år.

Jörgen Fogelklou knyts till kontot genom mejlen jorgen@bird.se, som ingår i Flashbacks läckta databas. På ett webbforum som riktar sig till programmerare av så kallade Flash-program skriver användaren ”fogel” år 2003 att han har två mejladresser, varav den ena är jorgen@bird.se och den andra är jorgen.fogelklou@opentraining.se. Av forumets återställningsfunktion för lösenord framgår att jorgen@bird.se har använts för att registrera kontot.

Vid den aktuella perioden var Jörgen Fogelklou anställd på IT-företaget Open Training, som bland annat sysslade med utveckling av utbildningssystem.

Fria Tiders fortsatta granskning visar även att metadata till ett äldre webbspel, som utvecklades i Flash, anger Jörgen Fogelklou som skapare och jorgen@bird.se som kontaktmejl. Det är samma mejl som det aktuella Flashback-kontot skapades från.


Nyheter från förstasidan

Kikhosta ökar i Sverige

FHM:s larm. Följer trend i Europa, där dödsfall bland spädbarn rapporterats.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Hyllades i media som "charmig, vänlig ung man". Domaren trodde han läst fel: "Hur kan något sådant inträffa?"0 Plus

Vetenskap

Färre unga vuxna får antidepressiva. Avbrott i kraftiga ökningen.0 

Tecken på atmosfär runt jordlik planet. Upptäckten med James Webb-teleskopet.0 

Kultur

Han är årets naturfotograf. Krister Berg får priset.0 

Staten bytte deras kön – sen blev de vuxna och ångrade sig. Skakande reportage om ”transvården”.0