Skogsbränderna i Sverige
Arkivbild.

"Öka invandringen" – så vill vänstern stoppa skogsbränderna

Publicerad 27 juli 2018 kl 14.33

Inrikes. Andreas Magnusson på vänstermagasinet Paragraf har kommit på en lösning för att stoppa fler skogsbränder: "Ökad invandring". Då finns det fler människor som kan upptäcka och släcka bränderna i tid, menar han.

Gilla artikeln på Facebook

Nej, det är inte på skoj. Andreas Magnusson, krönikör på Magasinet Paragraf och "antirasist", vill stoppa framtida skogsbränder från att uppstå genom att öka invandringen till Sverige ännu mer.

Det skriver han i en färsk krönika på fredagen.

Det kan låta märkligt. Men han menar att det är logiskt.

Enligt Magnusson beror nämligen bränderna bland annat på att stora delar av Sverige, särskilt i norra landet, är obefolkade.

Fler människor hade helt enkelt lättare kunnat upptäcka och släcka bränderna, är tanken.

"När det börjar brinna i en avlägsen skog så tar det tid innan det upptäcks just för att platsen är avlägsen. Det gör att elden hinner sprida sig rejält innan den uppmärksammas. En eld som fått sprida sig ordentligt är betydligt svårare att stoppa. Glesbygden behöver befolkas", skriver han.

Enligt Andreas Magnusson finns det gott om plats i Sverige och kommunerna är rent av beroende av invandring för att kunna överleva. Landet riskerar även att "växa igen" utan invandring, menar han. Han hänvisar också till ett uttalande som Fredrik Reinfeldt gjorde i danska Politiken 2014, där den moderate ex-statsministern påstår att det "finns mer plats än man kan föreställa sig" i Sverige

Med fler människor skulle norra Sverige få både så kallade naturliga brandstopp genom vägar och naturliga brandvakter genom invandrarna som bosätter sig där, fortsätter krönikören.

Svenskarna klarar dock inte av att befolka området själv, enligt Magnusson, utan måste ta in en massa invandrare från andra länder.

Med högre asyl- och arbetskraftsinvandring kan Sverige, avslutar han, bli ett "rejält tillväxtland där omfattande skogsbränder är ovanliga".

Magasinet Paragraf drivs av Dick Sundevall, som tidigare har varit engagerad i FNL-grupperna samt organisationssekreterare i Sveriges kommunistiska parti. Journalisten Paulina Neuding har kallat tidningen för "en verksamhet på yttersta vänsterkanten".


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Vetenskap

Så blev människan ett landdjur. Uppsalaforskare studerade hur dagens benmärg uppstod.0 

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0