Skogsbränderna i Sverige
Arkivbild.

"Öka invandringen" – så vill vänstern stoppa skogsbränderna

Publicerad 27 juli 2018 kl 14.33

Inrikes. Andreas Magnusson på vänstermagasinet Paragraf har kommit på en lösning för att stoppa fler skogsbränder: "Ökad invandring". Då finns det fler människor som kan upptäcka och släcka bränderna i tid, menar han.

Gilla artikeln på Facebook

Nej, det är inte på skoj. Andreas Magnusson, krönikör på Magasinet Paragraf och "antirasist", vill stoppa framtida skogsbränder från att uppstå genom att öka invandringen till Sverige ännu mer.

Det skriver han i en färsk krönika på fredagen.

Det kan låta märkligt. Men han menar att det är logiskt.

Enligt Magnusson beror nämligen bränderna bland annat på att stora delar av Sverige, särskilt i norra landet, är obefolkade.

Fler människor hade helt enkelt lättare kunnat upptäcka och släcka bränderna, är tanken.

"När det börjar brinna i en avlägsen skog så tar det tid innan det upptäcks just för att platsen är avlägsen. Det gör att elden hinner sprida sig rejält innan den uppmärksammas. En eld som fått sprida sig ordentligt är betydligt svårare att stoppa. Glesbygden behöver befolkas", skriver han.

Enligt Andreas Magnusson finns det gott om plats i Sverige och kommunerna är rent av beroende av invandring för att kunna överleva. Landet riskerar även att "växa igen" utan invandring, menar han. Han hänvisar också till ett uttalande som Fredrik Reinfeldt gjorde i danska Politiken 2014, där den moderate ex-statsministern påstår att det "finns mer plats än man kan föreställa sig" i Sverige

Med fler människor skulle norra Sverige få både så kallade naturliga brandstopp genom vägar och naturliga brandvakter genom invandrarna som bosätter sig där, fortsätter krönikören.

Svenskarna klarar dock inte av att befolka området själv, enligt Magnusson, utan måste ta in en massa invandrare från andra länder.

Med högre asyl- och arbetskraftsinvandring kan Sverige, avslutar han, bli ett "rejält tillväxtland där omfattande skogsbränder är ovanliga".

Magasinet Paragraf drivs av Dick Sundevall, som tidigare har varit engagerad i FNL-grupperna samt organisationssekreterare i Sveriges kommunistiska parti. Journalisten Paulina Neuding har kallat tidningen för "en verksamhet på yttersta vänsterkanten".


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Larmet: Kvinnliga skogsägare inte feminister

Nya genusstudien.. Kvinnorna agerar också utifrån "maskulinitetsnormer" genom att såga med motorsåg.0 

V vill fälla Löfven om marknadshyror införs

Tänker agera före sommaren.. Men för att väcka en misstroendeförklaring i riksdagen måste partiet få stöd av något annat parti.0 

Vetenskap

Snabbt ökande förskrivning av adhd-läkemedel . Var tionde pojke i Sverige har nu fått diagnosen.0 

Enkelt test visar risken för alzheimer. Lundaforskarnas upptäckt.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0