Skogsbränderna i Sverige

MSB åker till Pride under skogsbränderna

Publicerad 2 augusti 2018 kl 18.13

Inrikes. Trots att rekordvärmen fortsätter och Sverige står i brand väljer MSB något oväntat att delta som vanligt i Pride-paraden även i år. Myndighetens kontroversielle generaldirektör Dan Eliasson stannar dock hemma.
– Vi har långt kvar tills målet om mångfald är uppnått, säger myndighetens kommunikationsdirektör Svante Werger till Fria Tider.

Dela artikeln

MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har fått utstå hård kritik i samband med släckningarna av årets bränder.

Mest kritik har dess omstridde generaldirektör Dan Eliasson fått utstå.

Trots att brandrisken är fortsatt hög och till följd av den extrema hettan väljer MSB att prioritera medverkan i Prideparaden.

– Vi har fortfarande inte den mångfald inom räddningstjänsten som vi skulle vilja ha, men det finns en stor medvetenhet om detta på ledningsnivå och vi jobbar aktivt för att förändra det, säger Svante Werger, kommunikationsdirektör vid MSB.

Det strategiska och långsiktiga arbetet med jämställdhet och mångfald är innebär enligt MSB att myndigheten försöker attrahera människor som tidigare inte sökt sig till räddningstjänsten på grund av fördomar.

– Det blir ett färre antal brandbilar och färre ur personalen som deltar i Prideparaden i år eftersom det operativa arbetet och beredskapen alltid kommer i första hand, tillägger Werger.

Dan Eliasson stannar dock hemma från årets Prideparad. Generaldirektören har inte gått att nå för en kommentar.

"Alla behövs i räddningstjänsten. Alla behöver räddningstjänsten", mässar MSB i ett pressmeddelande om sitt deltagande i HBTQ-paraden.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.