Johan Holmstedt, vd för Landskrona Energi AB, har inledde en utredning mot en av sina anställda efter Expressens uthängning.

Kan få sparken efter uthängning

Publicerad 12 december 2013 kl 10.39

Inrikes.Efter att ha blivit åsiktsregistrerad av vänsterextrema Researchgruppen hängdes Patrik Gillsvik på onsdagen ut som "näthatare" i Expressen. Nu riskerar han dessutom att bli av med jobbet.

Gilla artikeln på Facebook

Landskrona Energi AB har inlett en utredning som ska ta ställning till huruvida Gillsvik, som är chef för stadsnät i det kommunala bolaget, ska få behålla sitt jobb efter uthängningen.

– Jag beklagar att Landskrona Energi förknippas med sådana åsikter och uttalanden. Det är verkligen ingenting vi står för, säger bolagets VD Johan Holmstedt till hd.se.

Expressen kunde igår avslöja att Patrik Gillsvik anonymt kritiserat den svenska regeringens invandringspolitik i Avpixlats kommentarsfält. En av de mer kontroversiella teserna han framförde på sajten var att romer på något sätt skulle vara benägna att ägna sig åt kriminalitet.

"Jag ber att få sålla mig till majoritetssamhällets strukturella fördomsfullhet och konstaterar att zigenare är påhittiga, snabbtänkta entreprenörer som kan berika vår kultur - ja och sedan stjäl de förstås som korpar!" skrev Gillsvik i en kommentar enligt Expressens uthängningsartikel.

Han ska också enligt tidningens stora avslöjande ha använt sig av ordet "blatte".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Mer från Inrikes

Riksåklagaren överklagar våldtäktsdom till HD

Ung kvinna våldtogs under knivhot.. Inte grovt brott, ansåg både tingsrätten och hovrätten.0 

Här blir guvernören misshandlad på scenen

Dramat i Iran fångat på film.. Angriparen kränkt för att hans fru blev vaccinerad av manlig läkare.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0