Karim: Vänster­extremisterna fattar inte vad de håller på med

Publicerad 9 maj 2013 kl 00.06

Inrikes.Karim Shamohammadi, initiativtagare till en demonstration emot böneutrop utanför moskén i Fittja på fredag, säger ikväll på telefon till Fria Tider att de vänsterdemonstranter som tänker demonstrera till stöd för böneutrop på fredag inte förstår vad de håller på med.

Gilla artikeln på Facebook

- Det spelar ingen roll om de kommer, de är fel ute, säger Karim om de motdemonstranter som kommer samlas utanför moskén på fredag till stöd för böneutrop.

- De fattar inte vad islam är, de vet inte vad politisk islam är och hur hemskt det är, fortsätter han.

Karim säger även att motdemonstranterna tror att de kommer och försvarar muslimer, fast det enligt honom egentligen är muslimerna som är problemet och som delar in människor i grupper vilka de tillskriver olika värde.

- Det är i grunden en rasistisk tanke som de har, påstår han.

Karim anser att böneutrop är ett uttryck för politisk islam när den tar steget utanför moskén och religionen påtvingas andra människor.

- Islamisterna vill ha mer och mer makt i dagens samhälle, böneutrop är naturligtvis emot individens frihet och det är emot dem som har en annan tro eller en icke-tro. Det är så, det är viktigt att förstå att det är så, förklarar Karim och fortsätter.

- Vi har religionsfrihet för var och en, du får tro vad du vill hemma eller i moskén. Och moskéerna ska själva betala för sig, det ska inte betalas med skattebetalarnas pengar.

- Jag är ifrån Iran, det kanske du vet? Jag har varit emot och kämpat hela mitt liv emot islamister. Jag tog avstånd ifrån religion när jag var 14 år, jag har ingen religion och jag är ateist alltså, säger Karim samtidigt som han berättar att han har en bror som är troende muslim. Han säger dock att hans bror tar avstånd ifrån politisk islam.

- Ingen religion är försvarbar när det är makt, när den blir politisk.

När jag frågar honom hur många han tror kommer att komma på demonstrationen på fredag får jag följande till svar.

- Jag vet faktiskt inte, om jag så måste vara där ensam så kommer jag att vara där.

Se även
Förvirring kring demonstration emot böneutrop


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcksspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0 

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0