Sverigedemokraterna
Jimmie Åkesson (SD).

Åkesson: "Sverige är inget allemansland!"

Publicerad 26 augusti 2017 kl 16.22

Inrikes. Under lördagen höll Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sitt årliga sommartal i hemstaden Sölvesborg. Där gick han bland annat till angrepp mot terrorism, de demonstrerande afghanerna i Stockholm och vänsterliberaler.
– Vårt välstånd är inte hela världens välstånd!, ropade han.

Gilla artikeln på Facebook

Just nu pågår Sverigedemokraternas sommarfestival i Sölvesborg i Blekinge. Där talade Jimmie Åkesson på lördagseftermiddagen. Han var allvarlig och bestämd men också skämtsam.

– Det välstånd som skapats här över generationer genom slit, genom uppoffringar och pliktkänsla – det är vårt välstånd!, ropade SD-ledaren till en jublande publik på Slottsudden i Sölvesborg.

– Visst kan vi dela med oss av vårt välstånd till de som har det sämre i fattigare delar av världen, men det ska inte ske på bekostnad av vår egen välfärd, fortsatte han.

– Vårt välstånd är inte hela världens välstånd!

Enligt Åkesson hotas Sveriges välfärd av de vänsterliberaler som fortsätter öppna Sveriges dörrar för okontrollerad invandring.

– Låt oss slå fast några saker, som nog för de flesta människor är rena självklarheter, men som det vänsterliberala etablissemanget i Sverige sedan länge övergett: Sverige är inget allemansland!, ropade han.

– Det bästa motståndet mot vänsterliberalernas slapphet är att visa på ett seriöst, ansvarstagande alternativ. Den Sverigevänliga rörelsen står över splittring och polarisering. Den Sverigevänliga rörelsens uppgift är att samla nationen!

Enligt Åkesson tar man seden dit man kommer och strävar efter att bidra till samhället och försörja sig själv.

– Man gör sin plikt, innan man kräver sin rätt! Då är man välkommen att bo här, sade Jimmie Åkesson.

SD-ledaren markerade också sitt motstånd mot afghanerna som demonstrerar på Medborgarplatsen i Stockholm. 

– Det är faktiskt lite provocerande att de valt just Medborgarplatsen för detta – en plats som för många är en stark symbol för medborgerliga fri- och rättigheter. Många av de som befinner sig där har inte ens rätt att vistas i landet. Fast de tänker kanske på att Medborgarplatsen förr hette Södra Ba(r)ntorget – de är ju barn, menar jag.

– Det mest provocerande är förstås att människor som fått avvisningsbeslut och uppmaning att lämna landet, kan sitta där – helt öppet – utan att någon gör någonting. Varför är polisen så passiv? Varför identifierar man inte demonstranterna? Varför ser man inte till att ta de som uppehåller sig i Sverige illegalt i förvar i avvaktan på utvisning? Det är oerhört provocerande.

Åkesson talade även om terrorismen som slagit till runt om i Europa de senaste veckorna, en terror som han inte är säker på kommer ta slut förrän Europas makthavare slår tillbaka på riktigt.

– Terror i Barcelona, i Åbo, i Paris, i Bryssel, i London är i lika hög grad terror mot oss som ett terrorattentat på svensk mark. Vi är många som frågar oss när det här ska ta slut? Finns det något slut? Kommer den här terrorn någonsin att upphöra? Den bistra sanningen är tyvärr den, att det inte finns något givet slut. Terrorn kommer inte att upphöra av sig självt. Terrorn kommer inte att sluta förrän vi i Väst – samlat – ser till att avsluta den!, ropade Jimmie Åkesson.

– Vi ska – med all den kraft och alla de resurser vi kan uppbringa – se till att trycka terroristerna tillbaka till de hålor de krupit upp från!

Han sade också några ord om Anna Kinberg Batras avgång, som kan få negativa konsekvenser för SD.

– Mycket handlar om vilken riktning Moderaterna ska ta med ett nytt ledarskap. Det verkar vara en öppen fråga, men sett till vilka som ligger bakom avsättandet av Anna Kinberg Batra, finns det en risk för att Moderaterna tar några steg tillbaka till den Reinfeldtliberala doktrinen.

Jimmie Åkesson avslutade sitt tal med att räkna ner till nästa års riksdagsval.

– 379 dagar kvar – Nu kör vi!, sade han.


Nyheter från förstasidan

"Mirakel" krävs för att rädda Löfven

I princip klart att regeringen faller. Nu jobbar han helg för att hinna bevilja bidrag till alla viktiga särintressen innan befogenheterna avskaffas på måndag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0 

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0