Sverigedemokraterna

Åkessons plan: "Avsätta Löfven – en gång för alla"

Publicerad 24 augusti 2019 kl 15.04

Inrikes. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson fokuserade på klimat och energipolitik under sitt årliga sommartal i Sölvesborg på lördagen. Han talade också om Socialdemokraternas relation till islamister och kommunister.
– Det är dags att ni ställer er på rätt sida av historien, sade han till Löfvenregeringen.

Gilla artikeln på Facebook

Under lördagen höll Jimmie Åkesson sitt årliga sommartal i hemstaden Sölvesborg.

Han talade bland annat om hur SD har gått från ett parti med inget inflytande lokalt, till ett parti som idag styr Sölvesborg.

Mycket av talet handlade om klimatet och de "extremister" som han menar styr den debatten och politiken.

– Elbristen är redan ett faktum, och den har redan fört med sig allvarliga konsekvenser för näringsliv och samhällsekonomi. Och vi tillåter dessa verklighetsfrånvända extremister experimentera och leka med helt vitala samhällsfunktioner och grundläggande infrastruktur. Det är synnerligen allvarligt. Dessa extremister måste stoppas, och det är vi som måste göra det – senast 2022, sade han.

Åkesson var inte heller särskilt imponerad över Greta Thunbergs seglats till Amerika.

– Om man tänker efter, hur i hela friden skulle handeln och världsekonomin överleva en sådan omställning? Om vi skulle ersätta alla flygtransporter av människor och varor med segelbåt. De negativa effekterna globalt är oöverskådliga, obeskrivliga. Hela världen skulle kollapsa, påpekade SD-ledaren.

– Låt oss slå fast en sak: Energipolitik är klimatpolitik. Är du orolig för klimatet, så kan du inte bortse från kärnkraftens helt avgörande betydelse. Det är inte en åsikt, det är ett faktum. Och när regeringen nu fortsätter att slå sönder vårt närmast helt klimatneutrala energisystem genom att ersätta kärnkraft med solpaneler och vindsnurror så kommer det oundvikligen leda till att våra utsläpp ökar. Därför solen lyser inte alltid tillräckligt starkt och vinden blåser inte alltid tillräckligt mycket. Och då får vi importera smutsig el från andra länder.

Men extremisterna finns i fler former, enligt Jimmie Åkesson.

– Socialdemokraterna som kröp och fortfarande kryper för kommunisterna. Socialdemokraterna som idag kryper för islamisterna. Vi minns alla när representanter för vår feministiska regering besökte Iran och då valde att bära slöja. Utrikesminister Margot Wallströms många fadäser kopplat till Mellanöstern och islamism har uppmärksammats världen över. Hon har portats från Israel. Hon har kallats antisemit. När hon häromveckan mötte sin iranske ministerkollega valde hon att inte ta i hand. "Det gör vi aldrig", hävdade hon. Iranska män tar nämligen inte kvinnor i hand. Eller? Nej, Margot Wallström. Iranska män har normalt inga problem med att ta kvinnor i hand. Det är representanter för den islamistiska förtryckarregimen som har problem med att ta kvinnor i hand. Margot Wallström, Stefan Löfven: Det är dags att ni ställer er på rätt sida av historien.

– Det är dags att ni slutar krypa för islamistiska förtryckare med medeltida värderingar!

Han talade också om samhällsutvecklingen i Sverige, som under sommaren präglats av hemska våldsbrott, våldtäkter och bilbränder.

– Sommarens många sprängdåd, våldtäkter och bilbränder visar att samhällets förfall fortsätter i oförminskad takt. Ett logiskt resultat av decenniers kravlöshet och splittringspolitik. Hålen i välfärden består. Kommunerna varslar om ännu tuffare tider samtidigt som människor fortfarande dör i väntan på vård. Arbetslösheten ökar igen – och det är med all sannolikhet en föraning om vad som väntar. Kronan faller, vilket säger något om vilka låga förväntningar omvärlden har på Sveriges utveckling. Allt detta trots att vi under lång tid befunnit oss i högkonjunktur, förklarade SD-ledaren.

– Om Ulf Kristersson och Moderaterna menar allvar med att de vill göra något åt detta, så måste vi börja prata med varandra. Det krävs en offensiv, samlad opposition för att sätta tillräckligt tryck på regeringen, tillräckligt tryck för att vinna väljarnas förtroende i nästa val.

Enligt Jimmie Åkesson är Sverigedemokraterna helt redo att bidra till och gå i täten för vad han kallar en opposition som på allvar utmanar om regeringsmakten i landet.

– Siktet är inställt på 2022. Då ska vi avsätta Löfven – en gång för alla!


Nyheter från förstasidan

SwebbTV nekas bankkonto: "Stöd i penningtvättslagen"

Willgert: "Kan ha politiska motiv". Storbankerna stänger dörren för ännu en alternativmedia.0 

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0