Knarkfabrik hittad hemma hos Sveriges Radios journalist Josephine Freje

Publicerad 17 maj 2021 kl 17.54

Media. Polisen hittade en cannabisordling hemma hos en journalist på Sveriges Radio, rapporterar Expressen. Enligt Samhällsnytt rör det sig om Josephine Freje. Hennes man åtalas nu för narkotikabrott.

Gilla artikeln på Facebook

Josephine Freje uppmärk­sam­mades i början av 2020 när hon gjorde en större granskning av alternativ­medier för "Medierna" i P1. I granskningen påstods bland annat att Swebb-TV skulle vara kopplad till "vitmakt­rörelsen".

I december åkte polisen hem till Freje för att hålla ett orossamtal med hennes make på grund av misstänkt narkotikabruk.

Det var Josephine Freje som öppnade dörren, och enligt polisen luktade det starkt av "knark" i huset. Mannen uppträdde nervöst.

"När NN förstår att vi kommer genomföra en husrannsakan visar han oss cannabis som finns i vardagsrummet. I källaren anträffas ett tält och utrustning som tyder på framställan", står det i polisens rapport.

Mannen åtalas nu för två fall av narkotikabrott och ett fall av ringa narkotikabrott, enligt Expressen. Han har enligt åklagaren "olovligen framställt 355,14 gram cannabis" mellan 1 augusti och 6 december 2020.

Josephine Freje arbetade under 2018–2020 för en rad olika Sveriges Radio-redaktioner, bland annat Ekot.

Hon säger att hon informerade arbetsgivaren om tillslaget. Hon arbetade då för ett produktionsbolag med en granskning av brottslighet för Sveriges Radios räkning.

– Det gjorde jag direkt. I december 2020. Sen sa jag att vi avvaktar. Men när allt lades ned mot mot mig tyckte de att jag kunde fortsätta. Jag jobbar ändå inte med det ämnet och jag har ingen brottsmisstanke mot mig, säger Freje till Expressen.

Hon uppger att henens man använde cannabis mot kronisk huvudvärk och att han odlat själv för att "inte ge pengar till kriminella gäng".

Uppdatering: Josephine Freje kommenterar tillslaget på Twitter:


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Media

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0