Knarkfabrik hittad hemma hos Sveriges Radios journalist Josephine Freje

Publicerad 17 maj 2021 kl 17.54

Media. Polisen hittade en cannabisordling hemma hos en journalist på Sveriges Radio, rapporterar Expressen. Enligt Samhällsnytt rör det sig om Josephine Freje. Hennes man åtalas nu för narkotikabrott.

Gilla artikeln på Facebook

Josephine Freje uppmärk­sam­mades i början av 2020 när hon gjorde en större granskning av alternativ­medier för "Medierna" i P1. I granskningen påstods bland annat att Swebb-TV skulle vara kopplad till "vitmakt­rörelsen".

I december åkte polisen hem till Freje för att hålla ett orossamtal med hennes make på grund av misstänkt narkotikabruk.

Det var Josephine Freje som öppnade dörren, och enligt polisen luktade det starkt av "knark" i huset. Mannen uppträdde nervöst.

"När NN förstår att vi kommer genomföra en husrannsakan visar han oss cannabis som finns i vardagsrummet. I källaren anträffas ett tält och utrustning som tyder på framställan", står det i polisens rapport.

Mannen åtalas nu för två fall av narkotikabrott och ett fall av ringa narkotikabrott, enligt Expressen. Han har enligt åklagaren "olovligen framställt 355,14 gram cannabis" mellan 1 augusti och 6 december 2020.

Josephine Freje arbetade under 2018–2020 för en rad olika Sveriges Radio-redaktioner, bland annat Ekot.

Hon säger att hon informerade arbetsgivaren om tillslaget. Hon arbetade då för ett produktionsbolag med en granskning av brottslighet för Sveriges Radios räkning.

– Det gjorde jag direkt. I december 2020. Sen sa jag att vi avvaktar. Men när allt lades ned mot mot mig tyckte de att jag kunde fortsätta. Jag jobbar ändå inte med det ämnet och jag har ingen brottsmisstanke mot mig, säger Freje till Expressen.

Hon uppger att henens man använde cannabis mot kronisk huvudvärk och att han odlat själv för att "inte ge pengar till kriminella gäng".

Uppdatering: Josephine Freje kommenterar tillslaget på Twitter:


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Media

Kritiken mot att Chang Frick fick vara med i SVT

Anne Ramberg och Annika Strandhäll rasar.. "Upplåter tid i TV för en aggressiv man från en värdelös nyhetssajt."0 

Vändningen: Only Fans stoppar inte porr

Sajten river upp sitt beslut.. Uppger sig ha fått "försäkringar" från bankerna.0 

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0