Nick Fuentes.

Kritik mot att Nick Fuentes stängs av från Twitter

Publicerad 11 juli 2021 kl 17.06

Media. Nick Fuentes, 22 – en snabbt stigande stjärna inom den amerikanska högern – har blivit avstängd från Twitter. Nu riktar till och med hans fiender kritik mot censuren.

Gilla artikeln på Facebook

I våras rapporterade Fria Tider om hur Nick Fuentes, som är en ledare för den så kallade groyperrörelsen i USA, hade hamnat på en statlig "no fly list" och inte längre tilläts resa med flyg.

Fuentes har utsatts för stark censur, men lyckades behålla sitt Twitter-konto. Åtminstone fram till nu – häromdagen blev han nämligen avstängd.

Blockeringen skedde efter att de judiska organisationerna Anti-​Defamation League och Southern Poverty Law Center – som motsvarar vänsterextrema Expo i Sverige – hade publicerat artiklar som stämplar Nick Fuentes som rasist, högerextremist, antisemit och liknande.

Men även Fuentes mest hätska motståndare inom den så kallade konservativa rörelsen, som Ben Shapiro och Dinesh D'Souza, kritiserar nu något oväntat Twitters blockering.

Efter blockeringen genomförde Nick Fuentes en kupp utanför den konservativa konferensen CPAC, som han sedan tidigare är förbjuden från att delta i:


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson avfärdar kritikerna som "överklassen"

Efter angreppet mot Ivar Arpi. "Överklassen har aldrig tålt att bli ifrågasatt, särskilt inte av arbetarrörelsen."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Media

Bulletins chefredaktör öppet vänsterextrem

"Det är dom vita som skrämmer mig".. Andrew Rosenthal talar ut i SvD om antivita övertygelsen, bostadskarriären och kärleken till Black Lives Matter.0 

Vetenskap

"Bytte kön" på fiskar med hjälp av soja. Japanska forskarnas lyckade experiment.0 

Ryssar råkade välta rymdstationen. Tappade radiokontakt med jorden efter häftig gir.0 

Kultur

Nya anti-transboken för barn: "Elefanter är inte fåglar". 22-årig högerprofil bakom barnboken.0