De åtalade kvinnorna fångades av en övervakningskamera inne i en butik i samband med kidnappningen.

Kvinnor åtalas för tortyrkidnappning

Publicerad 17 maj 2016 kl 12.46

Inrikes. Tre kriminella kvinnor i 20-årsåldern åtalas idag i Göteborg för brott mot en fjärde kvinna. Två av dem ska ha kidnappat offret, klippt av hennes hår, sparkat henne och lämnat henne naken utomhus i kylan.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 29 februari i år som kvinnan drogs in i en bil på på Kalendervägen i Göteborg. De två kvinnliga kidnapparna, som har invandrarbakgrund från Irak och forna Jugoslavien, hotade sitt offer med kniv och körde iväg henne till Askims Badväg.

Där klippte de av kvinnan håret, överöste henne med sparkar medan hon låg ned och tvingade slutligen sitt offer att klä av sig naken utomhus. Kvinnan åsamkades enligt åtalet skador i form av smärta, två blånader på högra lårets utsida och nedkylning.

En av de åtalade ska sedan ha sagt åt kvinnan att hon har en vecka på sig att flytta från Göteborg och att det skulle "bli värre" för henne om hon polisanmälde kidnappningen.

Åklagaren anser dock att människorovsbrottet ska bedömas som mindre grovt "med hänsyn till att frihetsberövandet pågått under en relativt begränsad tid samt då skadorna varit av mindre allvarlig karaktär".

Kvinnan från Irak åtalas samtidigt för att tillsammans med en annan irakisk kvinna ha misshandlat samma offer den 1 december 2015 genom att ta strupgrepp på henne och slå henne flera gånger i huvudet.

En av irakierna har dessutom enligt åklagaren misshandlat en annan svensk kvinna. Det skedde den 7 januari 2016 på ett vandrarhem där offret var anställt.

Samtliga åtalade är sedan tidigare dömda för brott.

Fria Tider har utan framgång sökt kammaråklagare Annika Boman för en kommentar. Till GT säger hon dock att motivet bakom kidnappningen förmodligen var svartsjuka.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Nya migrantrutten: Ryssland–Finland

Har gett upp Vitryssland. Nu marknadsförs en ny rutt in i EU för illegala araber och kurder.0 

Ekonominyheter

Elbristen driver upp brödpriset

Limporna tros nu bli 1–2 kronor dyrare.. Pågens vd: "Regeringen har låtit montera ner kärnkraften."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Klottrat könsorgan kostade 150.000 skattekronor

"God giving a fuck.". Notan till Trafikverket för feministiska klottret.0 

Vaccinkrav för att få jobb på kommun

Beslutet i Orsa.. Gäller samtliga kommunala verksamheter.0 

Sexutredning mot minister läggs ned

Tomas Eneroth (S) kommer inte åtalas.. Åklagaren: "Har varit frågan om en flyktig beröring."0 

Vetenskap

Professor: Inga belägg för att vaccinpass fungerar. Joakim Dillner på KI sågar smittskyddsarbetet.0 

Varning för snöstorm på Hawaii. Räknar med över 30 cm snö och stormbyar.0 

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0