Liberala kravet: Öppna gränserna och hämta hit fler invandrare

Publicerad 6 augusti 2015 kl 20.38

Politik. Öppna gränserna och hämta hit fler invandrare från tredje världen – det kräver debattören Fredrik Segerfeldt från den socialliberala tankesmedjan Timbro i ett utspel på Twitter.

Dela artikeln

"200 migranter till omkomna i Medelhavet. När ska detta fruktansvärda upphöra? Öppna gränserna nu, åk över med färjor och hämta folk.", skriver Segerfeldt i sitt twitterinlägg.

Bakgrunden till inlägget är att flera hundra illegala invandrare tidigare i veckan befaras ha drunknat strax utanför Libyens kust. Illegalerna hade tagit sig ut på havet i en båt som inte var avsedd för öppet hav med övertygelsen om att de skulle bli upphämtade av de europeiska fartyg som deltar i en EU-ledd Frontexinsats för att frakta illegaler till Europa.

Kustbevakningens transport av illegaler

Enligt Wall Street Journal fick illegalerna plötsligt syn på ett europeiskt fartyg som deltog i Frontexinsatsen och rusade därför till samma sida av båten i förhoppning om att bli räddade. Då kantrade båten och illegalerna hamnade i vattnet, varav de flesta drunknade.

Med anledning av den händelsen tycker Segerfeldt att det inte räcker med att hämta upp illegalerna till havs, han vill skeppa över illegalerna direkt från Libyen med passagerarfärjor. Enligt den svenska Kustbevakningen är det dock inte säkerhetsmässigt möjligt att gå i land med svenska fartyg vid den libyska kusten.

– Säkerhetsläget är sådant att Kustbevakningen inte kommer att gå med flygplan, fartyg, båtar eller personal till Libyen. Vi kan inte garantera vår egen säkerhet då, sade Kustbevakningens presstalesman Mattias Lindholm till Fria Tider Plus tidigare i sommar.

En som svarat på Segerfeldts utspel säger istället att det vore bättre om USA och Nato slutade bomba och kriga så att människor inte behöver fly. En annan skriver att det bästa vore om Europa stänger sina gränser så att illegalerna inte har något att tjäna på att riskera sina liv på havet.

Fria Tider har sökt Fredrik Segerfeldt för att fråga honom hur han tänkt att hans vänsterradikala förslag ska genomföras och vems skattepengar han tänkt ska bekosta det. Han har dock inte gått att nå för en kommentar.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0