S-kongressen 2017

Stefan Löfven omvald som S-ledare

Publicerad 10 april 2017 kl 09.00
Av Mattias Albinsson

Politik. Stefan Löfven blev under söndagen omvald till Social­demokraternas partiledare på partiets kongress i Göteborg.

Gilla artikeln på Facebook

Applåderna ville nästan aldrig ta slut efter att en enig kongress med acklamation sagt ja till att låta Löfven sitta kvar på posten som partiledare.

– Det är en stor stor ära att få leda vårt social­demokratiska parti, sade Löfven i det tal han höll efter att han omvalts.

Därefter ägnades en stor del av talet åt fredagens terror­dåd i Stockholm. Bland annat berömde han de poliser och brandmän som, med fara för sina egna liv, skyndade sig att hjälpa.

– Vi har sett bilderna på de här poliserna som springer helt orädda in i ett fullständigt osäkert läge för att kunna bistå så mycket som möjligt och så fort som möjligt, sade Löfven.

S-ledaren talade under devisen "Trygghet i en ny tid" och sade att han vill att regeringen, tillsammans med den borgerliga oppositionen, ska samarbeta mot terrorism.

– Vi ska jaga dessa mördare med den samlade kraften i den svenska demokratin. Här finns inga kompromisser, sade Stefan Löfven.

Socialdemokraternas kongress pågår mellan 8 till 12 april.


Nyheter från förstasidan

Israels förre ledare fotad hos Epstein – med unga kvinnor

Kamouflerad Ehud Barak togs på bar gärning utanför lyxhuset. Har också tagit emot tiotals miljoner i investeringar från pedofilbankiren.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0