Mordet på Adriana

Man gripen efter mordet på 12-åriga Adriana

Publicerad 24 november 2020 kl 12.23

Inrikes. På tisdagsmorgonen greps en man i 20-årsåldern misstänkt för grovt skyddande av brottsling, kopplat till skjutningen i av 12-åriga Adriana i Hallunda natten i augusti.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 2 augusti i år som en 12-årig flicka sköts ihjäl vid en bensinstation i södra Stockholm. Hon hette Adriana och skulle fylla 13 år i september. Adriana bodde nära platsen där hon mördades och var ute och rastade hunden när hon sköts ihjäl.

Mannen som nu gripits har varit anhållen i sin frånvaro och misstänks för grovt skyddande av brottsling. Han greps i Stockholmsområdet på tisdagsmorgonen.

I samband med gripandet genomfördes också en husrannsakan och ytterligare en person har hämtats till förhör. Denna person är inte misstänkt för brott.

– Ett intensivt utredningsarbete har pågått sedan dag ett och vi har nu nått ett skede där vi har anledning att genomföra detta gripande. Frihetsberövandet är ett viktigt steg framåt mot att också komma vidare med ärendet i sin helhet, säger utredningsledare Lukas Molander i ett pressmeddelande.

"Polisutredningen med målet att lagföra de ansvariga för denna skjutning där ett oskyldigt barn blev offer är ytterst prioriterad hos polisen i region Stockholm och pågår med oförminskad styrka. Nära 500 förhör har hittills hållits och en stor mängd information har på olika sätt samt inhämtats, analyserats och värderats", skriver polisen.

– Förhoppningen är att vi ska kunna göra fler frihetsberövanden framöver, säger Lukas Molander.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0