Man svårt knivhuggen i Göteborg

Publicerad 26 maj 2020 kl 09.28

Inrikes. En man knivhöggs av flera gärningsmän i Gamlestan i Göteborg under natten. Mannen blödde kraftigt, enligt polisen. Under natten skedde också två rån i staden.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax innan klockan 06 i morse som polisen larmades till Gamlestadsvägen i Göteborg sedan en förbipasserande hittat en liggande man på marken.

Mannen hade blivit knivhuggen i benet men var vid medvetande.

Ambulans skickades till platsen. Samtidigt fick polisen vittnesuppgifter om tre gärningsmän som lämnat brottsplatsen.

"De har åkt med en buss", skriver polisen på sin hemsida.

– Det är en ordentlig stickskada, det blödde kraftigt, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst, till GT.

I nuläget har ingen gripits och motivet är oklart.

Sent på måndagen skedde också ett par rån i staden. Vid halv tolv-tiden blev en man i 30-årsåldern rånad av "tre okända män" på sin dator och mobiltelefon på Salviagatan. Den rånade mannen sparkades i ryggen och hotades med kniv. Polisen spanade i området men utan resultat. Inte heller i det ärendet är någon gripen.

Strax efter klockan 23 på måndagskvällen skedde ett annat rån mot en butik på Stigbergstorget, där tre eller fyra okända "maskerade män" beväpnade kniv kom över bland annat tobaksvaror. "Mannen i butiken blir under rånet inlåst i ett förråd, han är chockad men det finns inga uppgifter om fysiska skador", uppger polisen. Polisen hade larmats av en kund, men lyckades inte gripa någon gärningsman. Händelsen rubriceras som rån och olaga frihetsberövande.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Flyktingar med asyl i EU "flyr" till Sverige. "När de berättade om bidragsnivåerna förstod jag att jag hamnat på helt fel ställe".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0