Mordet på Adriana

Många samlades för att minnas mördade Adriana

Publicerad 3 augusti 2020 kl 15.49

Inrikes. Omkring ett hundratal personer samlades under eftermiddagen idag för att hedra 12-åriga Adriana Naghei Ostrowska på platsen där hon sköts ihjäl natten till söndagen utanför en McDonalds-restaurang i norra Botkyrka.

Dela artikeln

Förutom närstående, vänner och annan allmänhet som ville hedra den polsk-iranska flickans tragiska bortgång fanns även polis, nattvandrare, personal från socialtjänsten samt präster och medarbetare från Svenska kyrkan på platsen. Botkyrka kyrka, en gammal stenkyrka från 1100-talet, ligger bara några hundratal meter från mordplatsen. Dessutom bevakades minnesstunden av ett större pressuppbåd från såväl tv och radio som tidningar.

Polisen har ännu inte lyckats få tag på den eller de som sköt ihjäl Adriana. Och Mats Eriksson på Stockholmspolisen berättar för Fria Tider att de fortfarande är angelägna om att få tag på fler vittnen till mordet eller händelser som kan knytas till det.

– Vi vill få en så god bild av den här händelsen som möjligt. Vi har pratat med en del vittnen och personer som gjort iakttagelser i samband med händelsen, men vi vill gärna komma i kontakt med folk som har någonting att berätta för oss i den här frågan, säger han.

Vit kombi
I synnerhet söker polisen vittnen som sett en vit kombibil som rört sig i området där skottlossningen ägt rum runt eller strax innan halv fyra-tiden natten till söndagen. Polisen går emellertid inte ut med några fler uppgifter än så om den vita bilen eller på vilket sätt den är intressant för utredningen.

– Nej, det är inget vi kommunicerar i nuläget, säger Mats Eriksson.

"Den som har gjort iakttagelser eller har annan information om mordet uppmanas att höra av sig till polisen genom att ringa 114 14, ta kontakt med polis i området eller besöka en polisstation", skriver polisen på sin hemsida.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.