Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.
Tim Pool
Mathias Andersson och Charbel Kawak är politiker som inte bor i Rinkeby.

Männen som Tim Pool träffade i Rinkeby är politiker som inte bor i förorten

Publicerad 6 mars 2017 kl 15.30
Av Mattias Albinsson

Media. De tre män som den amerikanska krigsreportern Tim Pool träffade vid sitt andra besök i Stockholms­förorten Rinkeby är politiker som själva inte bor i förorten.

Gilla artikeln på Facebook

I videon antyder Pool att han springer på de tre männen av en slump vid sitt andra besök i den invandrar­dominerade förorten.

– Vi tog inte med några stora kameror, vi var precis och bowlade och träffade några trevliga människor. Vi ska hitta någonstans att sätta oss för att prata om vad som händer i Sverige, säger Pool i videon.

Det är ett påstående som inte är sant. De tre männen är alla aktiva i partiet "De Fria" och ingen av dem bor i närheten av Rinkeby. En av partiföreträdarna, Mathias Andersson, har själv skrivit om träffen med Tim Pool på Facebook.

"Idag mötte #Folkresningen #DeFria upp de USA-baserade journalisterna Tim Pool och Emily Molli i Rinkeby för att svara på frågor om samhällsutvecklingen här i Sverige", skriver han.

Många som sett Tim Pools video på Youtube förvånas över att han springer på en grupp vita människor i en förort som starkt präglas av kanske inte minst somaliska invandrare, men även andra invandrar­grupper från tredje världen.

"Bowling, buss, taxi, vita människor, poliser, butiker, kaffe .... det där är inte en no go-zon Tim", kommenterar en person.

En läsare som hört av sig till Fria Tider är kritisk till att Tim Pool inte upplyser sina följare om att det är politiker han intervjuar, inte Rinkebybor, och att de har en politisk agenda. Läsaren ifrågasätter dessutom att Pool pratar med företrädare för De Fria eftersom partiet bland annat anklagar "anglozionistiska banker" för att upprätthålla dagens banksystem som man vill förändra. De har en "tveksam agenda", skriver läsaren.

Fria Tider har sökt Tim Pool för bemötande.

Artikeln är rättad. Den person som sitter bredvid Mathias Andersson är Charbel Kawak. Båda männen är aktiva i "De Fria".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Jan Tullberg om politikens trilemma. "Alla liberaler är inte komfortabla med att majoriteten ska bestämma."0 

Mer från Media

Studie: SR och SVT fulvinklar åt vänster

Framförallt vinklas invandring och SD.. "I de fall där SVT eller SR fälls i politiska ämnen lutar vinklingen nästan alltid åt det vänsterliberala hållet."0 

Högermänniskor har lägre förtroende för nyhetsmedier

Bland liberaler och vänsteranhängare är förtroendet 88 procent, bland SD:are 51 procent. "Förtroendet för medier sjunker ju längre ut på högerkanten som man har sina partisympatier."0 

Sidor

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0