"Massdemonstration" mot EU anordnas på nätet

Publicerad 16 augusti 2020 kl 15.49

Inrikes. Den EU-kritiska organisationen folkomrosta2021.se kommer i oktober att arrangera en "virtuell mass­demon­stration" till stöd för ett svenskt utträde ur Europeiska unionen.

Dela artikeln

Enligt ett pressmeddelande är det på grund av Coronapandemin som demonstrationen, som planeras äga rum lördagen den 24 oktober 2020, kommer att ske på nätet.

Som en förberedelse bjuder folkomrosta2021.se in andra organisationer och sammanslutningar som verkar för ett EU-utträde till att samverka genom den organisationsneutrala plattformen ”Samverkan för EU-omröstning, sfe.nu.

Sverige är ett av de länder som får betala allra mest för det gigantiska bidragspaket som EU ska dela ut till Medelhavsländer. Paketet, som klubbades igenom nyligen, har väckt nytt liv i EU-kritiken.

Enligt folkomrosta2021.se representerar Sveriges bidragsåtagande "en hissnande summa som kommande generationer nu kommer att vara tvungna att betala under de närmaste årtiondena".

– Således borde det även ligga i politikernas intresse att få verifierat vilket mandat de har från svenska folket i EU-frågan. Alternativet är att de kommer att få stå till svars för detta inför våra barn och barnbarn som kommer att få betala för kalaset, säger Ulf Ström, ordförande i folkomrosta2021.se, i ett uttalande.


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur