Polisen tror att den misstänkte mördaren befinner sig i Libanon.

Misstänkt Canada Goose-mördare tros vara i Libanon: "Band honom som en jude, slaktade grisen"

Publicerad 25 september 2020 kl 09.36

Efterlyst. TV3:s program "Efterlyst" avslöjar nu brutaliteten när 20-årige Alexander mördades för sin Canada Goose-jacka i december förra året, skriver Aftonbladet. En 18-årig man är dömd för mordet, medan en 21-åring ännu är på fri fot.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 10 december 2019 som 20-årige Alexander mördades i Ånge i Västernorrland.

En 18-åring från Malmö hade åkt till Ånge för att besöka en kompis. Men det var kallt och han undrade om det fanns någon på orten som hade en Canada Goose-jacka.

18-åringen och hans mordmisstänkte 21-årige kompis åkte då hem till Alexander, som hade en sådan jacka.

De stal offrets jacka och tejpade fast honom med en 5,5 meter lång byggtejp runt handleder, hals och fötter. Han kvävdes till döds, skriver Aftonbladet.

De båda mördarna filmade mordet och visade filmen för en 24-årig man, som sedan vittnade om detta i Sundsvalls tingsrätt.

– 21-åringen visade en video på sin telefon och berättade hur han hade tejpat ihop Alexander ”som en jude”, hur han ”slaktade grisen” och misshandlade honom inne på toaletten. Jag uppfattade det som att 21-åringen njöt av det, sade 24-åringen i domstolen enligt Aftonbladet.

Efter mordet reste mördarna till Egypten. En månad senare greps 18-åringen. Han dömdes i augusti i år till ett nio år långt fängelsestraff. Men 21-åringen är fortfarande på fri fot. Han är internationellt efterlyst och polisen misstänker att han befinner sig i Libanon. Polisen ber nu om allmänhetens hjälp för att kunna gripa honom.

21-åringen beskrivs som en farlig person utan samvete och som enligt polisen inte bör vara ute i samhället. På Flashback ska han själv ha skrivit hur han tycker om att skada människor, har psykiska problem och att han har "noll samvete".

Rånoffret, Alexander, beskrivs av sin familj som en kärleksfull person full av drömmar.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Var tionde får långtidscovid. Nya svenska studien.0 

Antidepressiva gör fiskar nervösa och fega. Ändrar sitt beteende på grund av läkemedel i vattnet.0 

Kultur

Samiska aktivisten: Svenskarna är ett "kolonialt folk". Anklagas för att ha "stulit" samernas land.0