Kristerssons könsbytarlag

"Motbjudande": Könsbråket mellan SD och M

Publicerad 18 april 2024 kl 07.46

Inrikes. Moderaternas riksdagsledamot Johan Hultberg rök ihop med SD:s gruppledare Linda Lindberg i SVT:s "Aktuellt" om könsbyteslagen.

Dela artikeln

Johan Hultberg reagerade redan under debatten i kammaren på att Leonid Yurkovskiy (SD) jämförde så kallad könsdysfori med folk som tror att de är djur.

– Det finns personer som identifierar sig som djur, annan ålder, etcetera. Men det är också personer som kanske upplever sig som överviktiga när man egentligen är undernärd, sade Yurkovskiy.

Hultberg svarade med att kalla argumentationen för "motbjudande" – något han upprepade i Aktuellt.

Linda Lindberg slog tillbaka.

– Jag tänker inte stå här och gyttjebrottas med Johan. Sakfrågan är att här har man från den moderata och liberala sidan forcerat fram ett lagförslag som det råder konflikter kring inom riksdagsgruppen och inom partiet i stort, sade hon.

Könsbyteslagen har skapat konflikter inte bara mellan M och SD utan kanske särskilt mellan M och Kristdemokraterna, som också motsatte sig lagen och är ett regeringsparti.

Det är fortfarande okänt för allmänheten varför M röstade igenom lagen trots att nästan alla deras väljare var emot den.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.