Sveriges nya allierade
Det var nynazister från Azovbataljonen som sköt ryska krigsfångar på gårdagens bilder. Den kontroversiella bataljonen, här poserande med ett svensktillverkat pansarskott, bildades 2014.

Nazister från Azov skötte slakten av ryska krigsfångar

Publicerad 29 mars 2022 kl 22.56

Utrikes. Tyska Bild avslöjar att soldater från det nynazistiska ukrainska regementet Azov deltog i de sadistiska övergreppen där ryska krigsfångar sköts i benen och lämnades kraftigt blödande på marken.

Dela artikeln

Det är den tyska tidningen Bild som har identifierat vilka ukrainska förband som sköt bakbundna ryska krigsfångar i benen i en film som uppmärksammats internationellt de senaste dagarna.

De grova krigsförbrytelserna ägde rum efter att enheter ur det ukrainska regementet Azov, som grundades av nynazisten Andrej Biletskij, genomfört ett motangrepp i närheten av Kharkiv tillsammans med trupper ur den ukrainska arméns 92 mekaniserade brigad.

”Bilds analys visar att såväl reguljära ukrainska soldater som soldater med Azov-märken syns i filmen, alltså exakt samma blandning av ukrainska trupper som vid tidpunkten ifråga tog ryska krigsfångar i området”, skriver Bild.

Fångarna sköts vid ett mejeri i samhället Mala Rohan cirka tre kilometer söder om Kharkiv.


Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.