NMR-ledaren stängs av från Twitter

Publicerad 9 augusti 2018 kl 14.55

Inrikes. Twitter har stängt av NMR:s ledare Simon Lindberg permanent med hänvisning till att Nordiska motståndsrörelsen är en "våldsam extremistgrupp".

Dela artikeln

Den 20 juli gjorde Twitter det omöjligt att länka till NMR:s valsida nordiska-motstandsrorelsen.se. Nu stängs NMR:s ledare Simon Lindberg av helt från sitt konto, skriver Nordfront.

Simon Lindberg spärrades för tre veckor sedan från att använda sitt Twitterkonto. Motiveringen var att han hade brutit mot företagets regler.

NMR har i tre veckors tid via mejl bett om svar på vilka regler de brutit mot och fick slutligen svaret att de bedöms vara en "våldsam extremistgrupp" och att de som sådan inte får använda Twitters tjänster.

Twitters kriterier för vad som ska räknas som en "våldsam extremistgrupp" innehåller bland annat att man använder civila som måltavlor för våldsamma aktioner. NMR hävdar själva att de bara använder våld i självförsvar.

Pär Öberg, presstalesman för Nordiska motståndsrörelsen, anser att Twitters agerande är ett uttryck för utländsk valpåverkan eftersom företaget inte ägs av svenskar och försvårar för politiska partier i Sverige.

– Det är inget annat än politisk censur och jag hoppas att fler väljer att både protestera och bojkotta de medieplattformar som ägnar sig åt det. Vi har fått flera konton spärrade, såväl för organisationen samt för enskilda medlemmar, säger Öberg.

Pär Öberg har själv inte blivit avstängd från Twitter, men utgår ifrån att det är en tidsfråga innan även han drabbas av censuren.

Nätjättarna Facebook, Youtube och Twitter har sedan en tid tillbaka gjort det allt svårare för politiskt inkorrekta personer att använda plattformarna.

Exempelvis Alex Jones, som driver sidan den amerikanska sajten Infowars, tidigare i veckan helt avstängd från Facebook och en rad andra stora sociala medier – på grund av sina åsikter.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Hyllades i media som "charmig, vänlig ung man". Domaren trodde han läst fel: "Hur kan något sådant inträffa?"0 Plus

Mer från Inrikes

S kräver besked om Jas Gripen till Ukraina

Sätter press på regeringen.. Kräver att Zelenskyj får ett konkret besked före midsommar.0 

Svenska kvinnan fortfarande drottning i köket

Nya mätningen.. Bara 4 procent uppger att deras partner bestämmer vad det blir för middag.0 

Vetenskap

Färre unga vuxna får antidepressiva. Avbrott i kraftiga ökningen.0 

Tecken på atmosfär runt jordlik planet. Upptäckten med James Webb-teleskopet.0 

Kultur

Han är årets naturfotograf. Krister Berg får priset.0 

Staten bytte deras kön – sen blev de vuxna och ångrade sig. Skakande reportage om ”transvården”.0