Martin Aagård

Norsk journalist: "Aftonbladets Martin Aagård är en idiot"

Publicerad 5 februari 2013 kl 07.03

Inrikes.Den norska kritiken av Aftonbladets Martin Aagård fortsätter. Nu ifrågasätts hans kognitiva förmåga. Detta efter att han skrivit att den norska kulturen är ett påhitt som "skapades med blod och deportationer" och att Norge är "ett kulturellt bakvatten".

Gilla artikeln på Facebook

Det var i en artikel i Aftonbladets kulturdel som vänsterjournalisten Martin Aagård på Aftonbladet tidigare i januari gick till attack mot våra västliga grannar.

Kritiken från norsk sida lät inte vänta på sig. Svensk media och debattklimat i landet har kritiserades för att vara inskränkt och fullt av "typiskt politiskt korrekta floskler". Bland annat avbildades Aftonbladet­journalisten med huvudet uppkört i baken på sig själv, "sökande norska kulturens kärna", i rikstidningen Verdens Gang.

Kritiken slutade dock inte där. Den norske journalisten Jon Hustad är inte nådig i sin kritik av Aagård, rapporterar TV2.

– Det är tydligt att mannen är en idiot. När han kan så lite och är så oförmögen att tänka principiellt, så kan han inte vara särskilt intelligent, säger Hustad.

Hustad menar att överdriven politisk korrekthet i Sverige är grunden till att Aagård kritiserar norsk kultur för att vara mindervärdig och rasistisk.

– Det är en väldigt, väldigt, tragisk situation. Det är ett land utan yttrandefrihet och väldigt många där borta är stolta över det, säger Hustad.

Aagård å andra sidan uppmanar norrmännen att lugna ner sig och istället ta till sig mosaisk ritualslakt.

– Mitt råd är att bara slappna av, men också inse att norsk kultur även inkluderar halalslakt, säger Aagård till TV2.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Testkrav för inresa till Sverige tas bort

Nya regler från 21 janauri.. "Resenärer bedöms inte längre utgöra en särskild risk för att påverka spridningen av omikron."0 

Avkriminaliserad cannabis ger inte fler unga brukare

Ny studie från KI.. Cannabisanvändningen minskar oavsett om lagen blir strängare eller mildare.0 

Vetenskap

Mikrorobotar kan bilda eget ben. Svenska och japanska forskarnas uppfinning.0 

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0