Martin Aagård
ERKÄNNER: Begick övergrepp under gymnasietiden. Martin Aagård (Foto: Per A.J. Andersson)

Aftonbladets Aagård: Jag "njöt" av att pissa yngre pojkar i håret

Publicerad 2 september 2013 kl 05.30

Inrikes.Den kontroversiella Aftonbladetjournalisten Martin Aagård skriver i en öppenhjärtig krönika om hur han tidigare i sitt liv njöt av att begå övergrepp när han tillsammans med kommunistiska skolkamrater trakasserade yngre elever sexuellt, psykiskt och fysiskt.

Gilla artikeln på Facebook

Bland annat berättar Aagård hur han och hans kamrater i den kommunistiska gymnasieföreningen i Gävle slutet av 80-talet kissade i håret på yngre elever och antastade dem sexuellt.

"De 16-åriga offren fick laga mat, städa, sy, ge oss pengar, fixa sprit och kalla oss 'Herr'. De fick piss i punschen, piss i håret och en och annan röv upptryckt i ansiktet", skriver Aagård och berättar att föreningen "förberedde ett kommunistiskt maktövertagande" och "lyssnade på Public Enemy".

"Jag jobbade helt systematiskt. Utifrån ett väl inarbetat 125-årigt regelsystem för vem som skulle trakasseras, när de skulle trakasseras och i viss utsträckning hur, utvaldes offren. Tillsammans med en handfull styrelseledamöter organiserade vi sedan terminen på bästa sätt för att göra deras liv till ett helvete", skriver han.

Föreningen var en "herrklubb" och Martin Aagård uppskattade starkt den kommunistiska verksamheten, som förutom övergrepp "ett par timmar varje fredag kväll" även innefattade drickande och sång.

"Jag njöt av varje sekund", skriver Aagård och drar slutsatsen att pennalism finns överallt men att det bara är mediakritiserade Lundsberg och liknande icke-vänsterinriktade "elitskolor" som borde läggas ner.

Läs också:
Norsk journalist: ”Aftonbladets Martin Aagård är en idiot”

Martin Aagård uppger att "de flesta" av han och hans kamrater lämnat kommunismen och pennalismen bakom sig och nu vuxit upp och fått en "rimlig människosyn".

Aagård har jobbat som journalist på flera redaktioner, bland annat Dagens Nyheter och Expressen. Sedan 2008 arbetar han på Aftonbladet och har där skapat internationella rubriker. Bland annat när han kallade Wikileaks-grundaren Julian Assange för "ett osympatiskt svin från Australien", vilket kritiserades i det australiensiska parlamentet av senator Scott Ludlam.

"Även om kommentarerna bland journalister, särskilt i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen och Aftonbladet är utom regeringens kontroll, har uttalanden från högt uppsatta regeringstjänstemän skapat en miljö för grova aggressioner mot Assange i svensk media, varav några exempel ges här nedan", skrev senator Ludlam i ett brev till utrikesministern i Australien och hänvisade bland annat till Aagårds hatangrepp mot Assange.

I ett orelaterat utspel väckte Aagård ont blod i Norge då han kritiserade den norska kulturen och menade att den var underlägsen och byggd på "blod" och "deportationer". I samband med detta avbildades Aagård med huvudet uppkörd i baken på sig själv i en satirteckning i den rikstäckande norska tidningen Verdens Gang. Aagårds utspel fick den norske journalisten Jon Hustad att konstatera att "det är tydligt att mannen är en idiot".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0