Asylbaronens vansinnesfärd

Nyrik asylbaron mejade ned kvinnor under vansinnesfärd i Ferrari

Publicerad 20 juli 2015 kl 11.12

Inrikes. Två kvinnor skadades sedan en nyrik asylbaron natten till söndagen tagit sin nyinköpta Ferrari på en vansinnesfärd på Gotland.

Gilla artikeln på Facebook

Den 34-årige svenske asylentreprenören blev tidigare i år mångmiljonär genom ett snabbt klipp i asylbranschen där ett hotell i ett attraktivt turistområde i södra Sverige omvandlades till ett flyktingslott.

Han hade då på kort tid håvat in över tio miljoner av skattebetalarnas pengar genom att teckna ett lukrativt avtal med Migrationsverket och Bert Karlssons asylimperium för att därefter sälja av den nu attraktiva kassakon till en hugad spekulant.

För pengarna gick asylbaronen i maj månad och köpte sig en Ferrari, åkte till Gotland, raggade upp ett par kvinnor och gav sig därefter natten till söndagen ut på en vansinnesfärd i sin röda sportbil.

– Cirka 00:30 i Visby hamn blir en kvinna påkörd och hamnar på motorhuven, hon är inte allvarligt skadad. Vad jag förstår har hon något eller några blåmärken på benen, berättar polisens förundersökningsledare Mats Östman för Fria Tider.

– Hon passerade gatan när bilen kom körande fram, hon hann inte hoppa undan.

Därefter försvann bilen i hög fart från platsen och polisen lyckades inte få tag på den, men några timmar senare dök 34-åringen upp igen med sin Ferrari.

– Klockan 03:00 dyker den upp igen, precis så en polisbil får se den. Då sticker den, kör ifrån polisbilen och krockar med en annan bil i den farten så det tar tvärstopp, säger Östman.

– I Ferrarin satt föraren, i passagerarsätet satt en kvinna som var bältad och i knät på henne satt en kvinna som var obältad, så vid krocken skadar hon sig. Hennes skador har jag ingen aning om omfattningen.

Efter krocken kunde den 34-årige asylbaronen gripas misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycksplats och rattfylleri.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0