Orbán beredd att "använda våld" för att stoppa invandringen

Publicerad 18 oktober 2019 kl 15.34

Utrikes. Ungern kommer använda våld om nödvändigt för att stoppa eventuell "massinvandring" av syrier från Turkiet. Det säger nu Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

Gilla artikeln på Facebook

Turkiets president Erdogan har tidigare hotat skicka 3,6 miljoner araber till Europa om den turkiske ledaren inte får som han vill.

Det tänker dock Ungern sätta stopp för.

Som Fria Tider skrev om tidigare idag har de fyra Visegradländerna Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern kommit överens om att tillsammans skydda den ungerska gränsen i söder från invandrare, där Ungern sedan tidigare satt upp ett stängsel för att stoppa invandring.

Men Ungerns premiärminister Viktor Orbán är beredd att gå längre än så, förklarar han i tv-kanalen HirTV enligt Euronews/Reuters.

Han menar att de närmaste veckorna kommer bestämma vad Turkiet gör med de syrier som finns i landet. Antingen skickas de tillbaka till Syrien, eller så kommer de föras i riktning mot Europa.

– Om Turkiet väljer det senare kommer dessa människor att anlända till Ungerns södra gräns i enorma massor. Om Turkiet skickar ytterligare hundratusentals måste vi använda våld för att skydda den ungerska gränsen och den ungersk-serbiska gränsen, säger Viktor Orbán men påpekar att våld inte är något han vill använda.

Enligt Orbán borde EU tillföra mer stödpengar till Turkiet för att återuppbygga syriska städer. Ungern och Turkiet har en nära relation och Erdogan har planerat in ett besök i Budapest nästa månad.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Nyupptäckta motiv på hällmålning avslöjar sjöfart på stenåldern. Forskarna upptäckte bilderna med hjälp av ny teknik.0 

Studie: Somaliers IQ ännu lägre än man tidigare trott. Forskare bestämde sig för att undersöka frågan grundligt.0 Plus

Kultur

Beslutet: Storkyrkan i Gamla stan målas rosa. Kyrkorådet, länsstyrelsen och Skönhetsrådet överens.0