Överfallen i Östersund

Överfallsvåldtäkt i Östersund förbryllar polisen – kvinnan: "lämna mig ifred"

Publicerad 10 juli 2016 kl 13.55
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Den kvinna som igår morse hittades våldtagen på marken längs en cykelväg på Frösön i Östersund vägrar prata med polisen om vad hon utsatts för.
– Hon bara värjer sig hela tiden, berättar polisens förundersökningsledare Mikael Lundberg för Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Natten mellan fredagen och lördagen festade en kvinna, som är i 25-30-årsåldern, inne i centrum tillsammans med sina vänner. Någon gång runt fem-sextiden på morgonen skildes hon från vännerna för att ta en promenad hem till Frösön väster om Östersund.

Vid sjutiden på morgonen påträffades kvinnan på marken längs med cykelvägen som leder mellan Frösö vårdcentral och bostadsområdet Mjälle. Det var förbipasserande som hittade henne av en slump och som larmade ambulans. På sjukhuset misstänkte man att kvinnan utsatts för en överfallsvåldtäkt.

Polisen spärrade av området runt cykelvägen och kallade in en hundpatrull för att leta efter en eventuell gärningsman, men utan resultat. Och utredningen försvåras av att kvinnan inte vill berätta om vad hon utsatts för.

– Vi ställer naturligtvis en mängd frågor men hon värjer sig hela tiden: "Jag vill inte säga någonting, jag vill inte göra någonting, lämna mig i fred", berättar polisens förundersökningsledare Mikael Lundberg till Fria Tider.

Lundberg säger att han inte tror att kvinnan känner sig hotad eller rädd, men att det just nu är väldigt oklart varför kvinnan inte vill berätta.

– Nej, det finns ingenting. Jag kan inte avgöra på grunderna varför hon inte vill, eller om hon inte kan. Hon kanske inte kommer ihåg, jag vet faktiskt inte, säger han.

Artikeln är rättad. Våldtäkten inträffade på lördagsmorgonen.


Knivattacken mot Boråspolisen

Poliser omringades av jättelik invandrarmobb i Borås. Fick halverat straff på grund av låg ålder – trots att han ljög om att han är ett flyktingbarn.0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om den förnekade censuren.0 

Mer från Inrikes

Bilder och video: Araber krälar, simmar, klättrar och gräver sig in i EU

Redo göra allt – för att nå bidragens Europa.. Här är ungerska statens omfattande bildmaterial på folkslagets fräckaste trick för att ta sig in.0 Plus

Greta skriver i Soros-tidning: "Rasismen" måste bekämpas

Breddar klimatfrågan.. "Koloniala, rasistiska och patriarkala förtryckarsystem måste demonteras."0 

Sidor

Kultur

Ledningen vann mot gräsrötterna: SD ska rädda SVT och SR. SD ska "rädda" public service från Moderaterna och KD.0 

Klassiska svenska skillingtryck nu gratis på nätet. Tryckta visorna spelade stor kulturhistorisk roll.0 Plus