Överfallen i Östersund
Den misstänkte 22-åringen.

Gav slängkyss till offret efter kvinnoöverfallet i Östersund

Publicerad 21 mars 2016 kl 15.40

Inrikes. En 22-årig asylsökare från Irak åtalas idag misstänkt för att ha överfallit och misshandlat en svensk kvinna i Östersund. Han tryckte bland annat in sina fingrar i kvinnans mun – och gav henne en slängkyss när han var klar.
– Det kändes som att han skulle visa att han ägde mig och kunde göra vad han ville mot mig, berättar offret.

Gilla artikeln på Facebook

Offret, som är en av en lång rad kvinnor som den senaste månaden utsatts för övergrepp utomhus i Östersund, var på väg till jobbet vid 22:40 på kvällen den 26 februari.

Hon gick på gångvägen mellan Rådhusgatan och Södra Gröngatan när hon mötte tre asylsökare som gick i bredd.

När hon var 10-15 meter ifrån männen började de viska till varandra.

– Mannen som gick längst till höger från mitt håll sett pratade med sina kompisar och hånflinade mot mig. Jag fick en känsla av att något var på gång, berättar kvinnan i förhör.

När hon skulle gå förbi dem gick den 22-årige irakiern till attack. Han knuffade in henne i en av sina kompisar och tog sedan ett hårt tag om hennes haka. Hon upplevde det som att han försökte bända upp hennes käke och hon fick väldigt ont i kinderna.

– Det gör ont för han tar ett kraftigt tag och rycker samtidigt mitt huvud åt sidan. Han vrider liksom om mitt huvud i samma stund som han gör det stoppar han in fingrarna i munnen på mig, säger kvinnan.

När hon lyckades slita sig fri tröttnade irakiern och gick vidare.

– Jag vänder mig om och ropar "vad håller du på med?" Mannen vänder sig då om och hånflinar åt mig. Han rycker upp bägge händerna och liksom pussar i luften åt mig och sedan vänder han sig om och fortsätter att gå och garvar med sina kompisar.

Kvinnan berättar i förhör att hon efter överfallet känner sig otrygg när hon rör sig utomhus.

– Jag vet inte vad han hade tänkt göra mer. Han verkade tycka att det var jätteroligt och var överlägsen mot mig. Det kändes som att han skulle visa att han ägde mig och kunde göra vad han ville mot mig.

Den 22-årige asylsökaren, som är bosatt på Grytans asylboende i Östersund, har i förhör nekat till att han överfallit kvinnan.

– Jag skulle aldrig göra något mot en kvinna, förklarade han med hjälp av en arabisk tolk.

Kvinnan är dock helt säker på att det var han som genomförde överfallet. En av 22-åringens arabiska kompisar, som var med under händelsen, bekräftade också i förhör att 22-åringen tog tag i kvinnan och gjorde "busrörelser" mot henne.

Den misstänkte mannen åtalas också för falsk tillvitelse. Han har enligt åklagaren falskeligen polisanmält en annan person på asylboendet för ha knivskurit och tagit strypgrepp om honom.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.