Polisen slog till mot ravefest – 50-tal misstänkta

Publicerad 7 juni 2021 kl 19.53

Inrikes. Under helgen slog polisen till mot ravefester som arrangerades vid Flatenbadet och vid Söderbysjön i Nackareservatet. Insatsen resulterade i ett 50-tal personer rapporterades för narkotikabrott.

Gilla artikeln på Facebook

Under fredagskvällen och natten den 4-5 juni slog både civilklädd polis samt poliser i uniform från lokalpolisområde Nacka till mot en arrangerad ravefest vid Flatenbadet i södra Stockholm.

Mellan 100 och 200 personer uppskattades delta i ravefesten, som pågick hela natten.

– Ett 40-tal personer rapporterades för narkotikabrott. Vi verkställde ett stort antal beslag av narkotika, det handlar bland annat om misstänkt amfetamin, ecstasy och LSD, säger Ola Åkesson, vid polisen i Nacka.

I något fall uppkom misstankar om narkotikaförsäljning, vilket ledde till en gripen gärningsman, samt husrannsakan i en bostad. Det riktade arbetet mot de arrangerade ravefesterna fortsatte även under lördagskvällen. Festplatsen var då Söderbysjön i Nackareservatet.

– De här festerna, ofta utan tillstånd, skapar en frustration hos många kommuninvånare som många gånger får sin nattsömn störd på grund av den höga ljudvolymen. Men det är också en självklarhet att arbeta mot dessa evenemang då vi ser att narkotikabrottsligheten är så stor, säger Ola Åkesson.

Offentliga tillställningar kräver tillstånd ifrån polismyndigheten, arrangören bryter annars mot ordningslagen. Med anledning av pandemin måste även covid-19-lagen beaktas, vilken säger att offentliga tillställningar utomhus som högst får ha 100 deltagare.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Al-Saaids falska PCR-tester fanns på FHM:s hemsida

"Värderar inte aktörerna eller metoderna". Nu riskerar huvudmannen Hammad Al-Saaid livstids fängelse.0 

Ekonominyheter

"Säkra" indikatorn avslöjar dramatisk utveckling för bitcoin

Teorin: Kursen "smäller" innan helgen.. En av de mest tillförlitliga indikatorerna ger fullt utslag.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Dokument från "Green Deal" läckt. Nu sätter EU-kommissionen stopp för "gratisenergin" på landsbygden.0 

Vetenskap

Forskare lyckades korsa apa med människa. Amerikanskt experiment föll väl ut.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0