Polisen söker vittnen till kebabskjutning

Publicerad 13 juli 2021 kl 18.07

Efterlyst. I torsdags avfyrade en person skott inne på en arabisk kebabrestaurang i centrala Linköping. Nu söker nu fler vittnen till händelsen, särskilt sådana som kan ha fångat gärningsmannen på film.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid lunchtid torsdagen den 8 juli som en person avfyrade ett vapen inne på restaurangen Shish Kebab på Storgatan i centrala Linköping.

Ingen person skadades men en utredning inleddes rubricerad som misstänkt försök till mord.

Ett 70-tal förhör har hållits så här långt och fler planeras. Det finns även en hel del teknisk bevisning, enligt polisen.

– Där väntar vi just nu på en del analyser plus att vi har en hel del övervakningsfilm att gå igenom för att lägga pusslet kring hur den misstänkte gärningsmannen rörde sig i området, säger Jens Öhmark, tillförordnad gruppchef för grova brottsgruppen i Linköping, i ett uttalande.

När brottet skedde var det mycket folk i rörelse i området så polisen tror att det kan finnas personer som fångat den misstänkte på egna bilder eller video.

– Vi kan i våra förhör se att den misstänkte stack ut från allmänheten i sättet han betedde och klädde sig. Det har fått många att reagera. Vi vill nu trycka lite extra på att vi gärna tar emot både bilder, video och fler vittnesmål hur den här misstänkte rörde sig. Framförallt innan själva skottlossningen, säger Jens Öhmark.

Den misstänkte skytten var klädd i mörka byxor och en mörk jacka med huva. Vid själva brottet var huvan uppfälld. Han färdades på en mörk elcykel med korg på styret. Har du sett honom? Vet du hur han rörde sig? Har du bilder eller video på den misstänkte eller från brottet? Kontakta polisen på 114 14 och uppge att du har information i ärendet så kopplas du rätt.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

S-politiker gripen för våldtäkt

Anhölls på fredagen. Brottet ska ha riktats mot en kvinna politikern är bekant med.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Jämförs med zombieapokalyps. Överallt står nedgångna människor fastfrusna i groteska ställningar.0 Plus

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0