Asylkaoset
Asylbaracker i Malmö.

Polisen slår larm: Kriminella startar asylboenden

Publicerad 25 januari 2016 kl 22.36
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Polisen varnar i en färsk lägesrapport från MSB för att kriminella tagit sig in i branschen för asylboenden. Men polisen vill inte svara på frågor om rapporten.
– Asylboendena ingår i en pågående operativ insats, säger polisens presstalesman Malin Näfver.

Gilla artikeln på Facebook

Den svenska asylindustrin omsätter enorma summor skattepengar, något som gjort att branschen lockat till sig kriminella. Enligt polisen förekommer det att kriminella grupperingar driver asylboenden i Sverige.

Men polisen vill inte svara på frågor om hur stort problemet är, om asylboendena används för penningtvätt eller om boendena används för rekrytering till kriminell verksamhet eller terrorism.

"Polisen ska till att börja med värdera den här informationen, sedan är det så att de frågor som du ställer är kopplade till polisens underrättelsearbete och det kan vi inte kommentera", skriver polisens presstalesman Malin Näfver i ett mejl innan hon fortsätter:

"Dessutom ingår asylboendena i en pågående operativ insats, och då är vi alltid återhållsamma med information i enlighet med sekretesslagen."

Polisen har framfört önskemål till Migrationsverket om att de tidigare får veta vilka aktörer som myndigheten sluter avtal med innan nya asylboenden öppnas för att förhindra att kriminella får skattepengar för att starta boenden.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ahmeds bestialiska skogsvåldtäkt mot 9-åring var mordförsök

"En lycklig slump att barnet inte avled." Hovrätten skärper straffet efter brutal våldtäkt mot skolflicka utanför Norrköping.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0