George Floyds död
Thomas Lane vill bli bli frisläppt.

Polisman inblandad i gripandet av George Floyd kräver att bli frisläppt

Publicerad 9 juli 2020 kl 07.48

Utrikes. Thomas Lane, en av de polismän som ingrep mot George Floyd i samband med afroamerikanens död i maj i år, vill bli försatt på fri fot. Det skriver USA Today.

Gilla artikeln på Facebook

Lane ingick i den första polispatrullen som larmades till en butik i Minneapolis efter att George Floyd försökt betala med en falsk sedel. När han och kollegan J. Alexander Kueng försökte gripa Floyd gjorde denne våldsamt motstånd, och en andra polispatrull tillkallades som den huvudmisstänkte Derek Chauvin ingick i.

Lane och Kueng står, tillsammans med Chauvins kollega Tou Thao, åtalade för medhjälp till dråp och medhjälp till vållande till annans död. Lane menar emellertid, via sin advokat, att det inte är "rättvist och rimligt" att han åtalas för sin delaktighet ingripandet. Bland annat eftersom han vid två tillfällen påpekade att den gripne borde läggas på sidan, något som den mer meriterade polisen Chauvin sade nej till.

"Lane hade ingen anledning att tro att Chauvin hade fel som tog det beslutet", skriver Lanes advokat Earl Gray i en inlaga till domstolen där han menar att det inte finns skälig grund till att åtala hans klient.

Lane hade vid polisingripandet i maj varit polis i mindre än ett år, medan Chauvin varit polis i 19 år.

Alla fyra poliser som deltog i ingripandet mot George Floyd har fått sparken från polisen. George Floyds familj har krävt att de fyra poliserna avrättas.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Varning för snöstorm på Hawaii

Räknar med över 30 cm snö och stormbyar. "Resor bör begränsas till enbart nödsituationer."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0