Lundaprofessor till svavelosande angrepp mot Ingrid Carlqvist på Twitter.

" />

Lundaprofessor till svavelosande angrepp mot Ingrid Carlqvist på Twitter.

" />

Lundaprofessor till svavelosande angrepp mot Ingrid Carlqvist på Twitter.

" />
Näthatet på Lunds universitet

Professorns vilda attack mot Ingrid Carlqvist: "Jag vill spotta dig i ansiktet"

Publicerad 28 juli 2013 kl 00.35

Inrikes.Tidigare idag bänkade sig lundaprofessorn Erik Svensson vid tangentbordet och släppte lös en vild hatstorm på Twitter. I skottlinjen hamnade framförallt Dispatch Internationals redaktör Ingrid Carlqvist som professorn kallade bland annat "vidrig", "en plåga", "avskyvärd" och förklarade att han ville spotta henne i ansiktet.

Gilla artikeln på Facebook

Det var på lördagsmorgonen som Erik Svensson, professor i biologi vid Lunds universitet, kastade sig in i en twitterdiskussion om kristendom och islam som Ingrid Carlqvist deltog i.

"”Kristendomen är en vidrig religion och Ingrid Carlqvist är en av denna religions många vidriga representanter"”, skrev Svensson, som omedelbart följde upp med att kalla Carlqvist för en "plåga" och en "avskyvärd och liten människa".

Vad som utlöste professor Svenssons angrepp mot Ingrid Carlqvist och den kristna religionen är i skrivande stund fortfarande oklart. Men efter att Carlqvist besvarade hans inlägg genom att skriva "kram på dig också", verkar något ha brustit för den twittrande professorn som helt förlorade besinningen.

"Jag vill inte kramas med dig Ingrid Carlqvist. Jag vill spotta dig i ansiktet om jag får chansen", skrev Svensson i ett inlägg som blev startskottet till en strid ström av invektivfyllda twitterinlägg som kom att pågå hela dagen.

"Mytoman", "skitstövel", "järnrörsfascister" och "hjärndöda idioter" var några av de tillmälen professorn slungade mot Ingrid Carlqvist och andra personer som blandade sig i diskussionen.

Särskilt förvånande var att Svensson, som betecknar sig som "marxist och ekosocialist", öste en rejäl skopa klassförakt över en av sina meningsmotståndare.

"Var jobbar du själv förresten? På någon avfallsstation?", twittrade professorn och fortsatte:

"Ser man på! Du kan både stava och skriva grammatikaliskt korrekt. Är du rumsren också? Det behövs för allmän behörighet, nämligen."

Det tilltagande näthatet är ett allvarligt problem som Fria Tider har uppmärksammat vid flera tidigare tillfällen, senast i november förra året i en artikel om Expressenjournalisten Niklas Svenssons twitterkampanj mot författaren Stig Larsson.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0