Putin: Liberaler tycker invandrare har rätt att våldta och mörda

Publicerad 27 juni 2019 kl 23.28

Utrikes. Framgångarna för invandringskritiker och populister visar att befolkningen i västvärlden har tröttnat på sina eliter och deras liberala ideologi. Det säger Rysslands president Vladimir Putin i en intervju med Financial Times.

Gilla artikeln på Facebook

– De härskande eliterna har vänt sig från folket. Den så kallade liberala idén har samtidigt spelat ut sin roll. Våra västerländska partners har erkänt att vissa delar av den liberala iden, som mångkulturalismen, inte längre är hållbara, säger Vladimir Putin.

Den ryske presidenten konstaterar att liberalerna inte längre har möjlighet att läxa upp vem de vill, "som de har försökt göra under de senaste årtiondena".

Tysklands förbundkansler Angela Merkels beslut att under asylkaoset ta in mer än en miljon invandrare från framför allt arabvärlden var ett ödesdigert misstag, enligt Putin, som samtidigt berömmer USA:s president Donald Trump för att han försöker stoppa invandringen från Mexiko.

– Den här liberala idén förutsätter att inget behöver göras. Att invandrare kan mörda, plundra och våldta utan att riskera straff eftersom deras rättigheter som invandrare måste skyddas, säger Putin till Financial Times.

– Varje brott måste ha sitt straff. Den liberala idén har blivit föråldrad. Den har kommit i konflikt med den överväldigande majoriteten av befolkningen, fortsätter han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0