Islamiska staten
Hanif Bali (M).

Röstade för att IS begår folkmord – petas av M

Publicerad 24 maj 2016 kl 22.45

Inrikes. Riksdagsmannen Hanif Bali (M) trotsade partilinjen och röstade för att terrorgruppen Islamiska staten, IS, gör sig skyldiga till folkmord på minoriteter i Mellanöstern. Nu straffas Bali av Moderaterna, som petar honom från arbets­marknads­utskottet och posten som ansvarig för migrationsfrågor.

Gilla artikeln på Facebook

Moderaten Hanif Bali har den senaste tiden alltmer profilerat sig som politiskt inkorrekt debattör på sociala medier, något som väckt ilska bland såväl journalister som andra politiker.

Nådastöten kom dock den 11 maj när riksdagsmannen valde att trotsa Moderaternas partilinje och rösta för en motion som lades fram av KD och som går ut på att erkänna att IS gör sig skyldiga till folkmord i Mellanöstern.

I slutändan var det bara Sverigedemokraterna, Liberalerna och Kristdemokraterna som röstade för förslaget, tillsammans med tre avvikare från Moderaterna. En av avvikarna var Hanif Bali.

Facebook skriver Bali att han på grund av sin bångstyrighet "härmed och därmed" inte har "riksdagsgruppens förtroende att varken ansvara för integrationsfrågorna eller vara ledamot i Arbetsmarknadsutskottet".

"Efter fem år på den posten kan jag konstatera att debatten är bättre än när jag tillträdde, det är alltmer sällan man får höra ‘Pizza & Zlatan’ argument i riksdagens kammare och debatten handlar i större utsträckning om sak och fakta. Vad jag ska syssla med för frågor framöver får framtiden förtälja, men är övertygad att jag nog ska överleva det med", skriver Hanif Bali i inlägget.

Den moderate riksdagsledamoten Niklas Wykman ska ha blivit av med sin plats i skatteutskottet för att ha röstat mot partilinjen i samma fråga, rapporterar Nyheter Idag.


Klimatet

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0