Islamiska staten
Hanif Bali (M).

Röstade för att IS begår folkmord – petas av M

Publicerad 24 maj 2016 kl 22.45

Inrikes. Riksdagsmannen Hanif Bali (M) trotsade partilinjen och röstade för att terrorgruppen Islamiska staten, IS, gör sig skyldiga till folkmord på minoriteter i Mellanöstern. Nu straffas Bali av Moderaterna, som petar honom från arbets­marknads­utskottet och posten som ansvarig för migrationsfrågor.

Gilla artikeln på Facebook

Moderaten Hanif Bali har den senaste tiden alltmer profilerat sig som politiskt inkorrekt debattör på sociala medier, något som väckt ilska bland såväl journalister som andra politiker.

Nådastöten kom dock den 11 maj när riksdagsmannen valde att trotsa Moderaternas partilinje och rösta för en motion som lades fram av KD och som går ut på att erkänna att IS gör sig skyldiga till folkmord i Mellanöstern.

I slutändan var det bara Sverigedemokraterna, Liberalerna och Kristdemokraterna som röstade för förslaget, tillsammans med tre avvikare från Moderaterna. En av avvikarna var Hanif Bali.

Facebook skriver Bali att han på grund av sin bångstyrighet "härmed och därmed" inte har "riksdagsgruppens förtroende att varken ansvara för integrationsfrågorna eller vara ledamot i Arbetsmarknadsutskottet".

"Efter fem år på den posten kan jag konstatera att debatten är bättre än när jag tillträdde, det är alltmer sällan man får höra ‘Pizza & Zlatan’ argument i riksdagens kammare och debatten handlar i större utsträckning om sak och fakta. Vad jag ska syssla med för frågor framöver får framtiden förtälja, men är övertygad att jag nog ska överleva det med", skriver Hanif Bali i inlägget.

Den moderate riksdagsledamoten Niklas Wykman ska ha blivit av med sin plats i skatteutskottet för att ha röstat mot partilinjen i samma fråga, rapporterar Nyheter Idag.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Nya studien: Så dog dinosaurierna. Forskare förklarar apokalyptiska händelsen i detalj.0 Plus

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0