SD:s “Die Juden”-film
Anna Hagwall.

Riksdagsledamot kartlägger judisk mediefamilj

Publicerad 15 mars 2017 kl 17.54

Inrikes. Riksdagsledamoten Anna Hagwall (fd SD) är i hetluften igen. Detta sedan hon bjudit in en antisemit-anklagad forskare till riksdagen – och för att hon kartlägger familjen Bonniers mediemakt i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Anna Hagwall uteslöts ur Sverigedemokraterna förra året sedan hon lagt en motion i riksdagen om att begränsa etniska gruppers ägande av svensk media. Till Aftonbladet sa hon att "ingen familj etnisk grupp eller företag skall tillåtas kontrollera direkt/indirekt mer än fem procent av media".

Efteråt skrev partiledaren Jimmie Åkesson i ett pressmeddelande att Sverigedemokraterna "under många år arbetat målmedvetet för att stävja antisemitiska strömningar och konspirationsteorier i samhället", och att Anna Hagwall genom sina uttalanden har "skadat detta arbete samt partiets anseende".

Men även om Hagwall tvingades lämna SD, har hon suttit kvar i riksdagen som politisk vilde.

Nu planerar hon arrangera en föreläsning om yttrandefrihet i riksdagen och till den har hon bjudit in etnologiprofessor Karl-Olov Arnstberg, särskilt känd för sin forskning om romer.

Men detta har väckt stor uppståndelse. Hela Hälsinglands ledarskribent Patrik Oksanen skriver i en ledare att Karl-Olov Arnstberg är en person som spridit "antisemitiska konspirationsteorier".

På sin blogg har Arnstberg bland annat påpekat att det var judiska intellektuella som startade den subversiva Frankfurtskolan, och att dessa judar under 1900-talet drog upp riktlinjerna för det som skulle bli en skadlig "dominerande tankegestalt i intellektuella kretsar" i västvärlden. Frankfurtskolan har pekats ut som skapare av politisk korrekthet.

"För oss som sitter med facit och inser Frankfurtskolans betydelse för dagens förödande västerländska mångkulturs­ideologi och invandringspolitik är det lätt att vara kritiska", skriver Karl-Olov Arnstberg på bloggen.

Att Anna Hagwall har bjudit in Arnstberg till riksdagen är "motbjudande", menar Liberalernas gruppledare i riksdagen, Christer Nylander. Han kräver att hon ställer in mötet, uppger Aftonbladet.

Men Anna Hagwall ger sig inte, och tänker inte avboka Arnstberg.

– Enligt er är alla antisemiter i dag som har minsta lilla kritik mot massinvandringen. Vi kommer prata om yttrandefrihet och våra gigantiska problem som vi har i Sverige, säger hon till Aftonbladet.

Anna Hagwall bekräftar också att hon arbetar vidare med motionen om att begränsa etniska gruppers makt i media. Hon säger att hon håller på att samla in faktakunskap om Bonniers ägande i Sverige inklusive alla kopplingar till landsortstidningar och andra publikationer. Hon ska redan ha samlat på sig mycket material, säger hon.

Syftet är att sanningen ska fram, påpekar Anna Hagwall och menar att familjen Bonnier har ett jättestort inflytande i Sverige "som inte är hälsosamt".

I en intervju med Dagens Industri från 2004 påpekade Carl-Johan Bonnier, styrelseordförande och ledande ägarrepresentant inom Bonnierfamiljens företag, själv att han inte bryr sig om det görs en koppling mellan familjen Bonnier och judendomen, eftersom "det judiska arvet känns ändå som grundläggande för släkten".


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Vetenskap

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0