Henrik Schyffert
Henrik Schyffert är en känd svensk komiker.

Henrik Schyffert i invandringspolitiskt utspel på Facebook

Publicerad 6 februari 2015 kl 13.13

Radio & TV. Komikern Henrik Schyffert gjorde igår kväll ett uppmärksammat invandringspolitiskt utspel på sin Facebooksida.

Gilla artikeln på Facebook

Bland annat försöker sig Schyffert på ett resonemang om hur mycket invandringen kostar Sverige.

"Enligt imigrationsverkat kostar de 6 miljarder kronor det första åren. För att vara resonabla här så dubblar vi det.. oförutsedda kostnader nån tappar nån plomb eller priset på snus stiger…vi säger 12 miljarder. Är va fan... Eftersom jag vet att trollen där ute nu kommer att skrika att det stämmer inte så tjugodubblar vi det! Vi säger att det kostar 120 miljarder per år! ", skriver han i sitt Facebookinlägg.

Därefter hävdar Schyffert att det bara blir 12.000 kronor per person, räknat på tio miljoner svenskar, och tycker att det inte är så mycket pengar att bråka om. Han frågar sig retoriskt vad alla invandringskritiker planerat att göra med pengarna de kunnat sparat in på invandringen – att många svenskar har stora lån och knaper ekonomi tycks ha gått den 46-årige komikern helt förbi.

"Skulle ni blåsa allt på en vecka i Fuengirola och kommer hem rödbruna och bakisplufsiga? Stå nöjda på Skavsta och vänta på väskorna med det trygga klirret ifrån taxfreepåsarna som enda ljudkuliss och tryggt veta att inga jävla 6-åringar med bortsprängda armar kommer från Arabien och snor de här stålarna från er för nu har ni gjort av med dom!", frågar han sig.

Schyffert redogör däremot aldrig för var han hämtat sina siffror eller uppskattningar ifrån. Regeringens ramanslag för invandringen 2015 är drygt 17,4 miljarder kronor, vilket utgör en mindre andel av invandringens totalkostnad. Ekonomen Jan Tullberg kom förra våren fram till att den totala samhällskostnaden för invandringen är 250 miljarder kronor per år.

Schyfferts utspel har sedan igår både hyllats och kritiserats av tusentals svenskar. Många påpekar att det är lätt för Schyffert att ha de åsikter han har då han själv har det gott ekonomiskt ställt och bor långt ifrån problemen i samhället.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Våldsamma scener i Östeuropa. By gick samman för att hämnas sexmordet på 8-åringen.0 Plus

Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Samlar in pengar åt BLM-terroristen

Vänsterorganisation betalade Darrel Brooks borgen. Uppges nu återigen samla in pengar till antivita terroristen.0 

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Vänsterduons insats i "På spåret" hånas. Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson sågas.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0