SD-kravet: Stopp för all invandring "som är en belastning"

Publicerad 19 februari 2021 kl 14.21

Inrikes. SD-ledaren Jimmie Åkesson konstaterade nyligen att hans parti inte kommer att tillåta någon "invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning". Uttalandet har kritiserats för att låta som att SD är emot all invandring från tredje världen, men Åkesson försvarar linjen.

Gilla artikeln på Facebook

”De allvarliga problem som vårt land drabbats av i kölvattnet av åtminstone trettio års djupt oansvarig migrationspolitik är av kulturell, social och ekonomisk art. Det är inte en hemlighet, sannolikt inte för någon, och det är definitivt inte något nytt att mitt parti lyfter detta sakförhållande. Det finns naturligtvis migration som är av godo och fullt naturlig, varför jag var extra tydlig med vilken typ av migration som måste stoppas helt, med hänsyn till det allvarliga läget i Sverige", skrev han i ett meddelande till Aftonbladet när vänstertidningen började tjata om uttalandet på fredagen.

Tidningen hade då redan lyft fram att uttalandet inte föll vare sig Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni, S-toppen Annika Strandhäll eller C-ledaren Annie Lööf i smaken.

"Människor på flykt som 'kulturell belastning'. Vi minns också den sverigedemokratiska diskussionen om vem som är svensk", skrev Lööf på Twitter.


Nyheter från förstasidan

22-årige terroristen en analfabet från Afghanistan

Hann aldrig klara några gymnasiekurser. "Måste kunna alfabetet för att lära sig läsa och skriva"0 

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Forskare: Usel idé att plugga med musik i lurarna. Ny studie punkterar vanlig uppfattning.0 

Feminiseringen av högskolan tros förklara minskad produktivitet. Fokus på "mjuka värden" och vänsteraktivism ger nedslående resultat.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0