Sverigedemokraterna

SD: Pengar ska läggas på välfärd – inte invandring

Publicerad 16 december 2019 kl 15.13

Inrikes. Jimmie Åkesson har "haft rätt hela tiden" och det är därför som han nu toppar Novus förtroendemätning. Det menar SD:s vice ordförande Henrik Vinge i SVT Morgonstudion.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare idag kom SVT/Novus senaste mätning, som visar att förtroendet för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons skjuter i höjden bland väljare. Nu delar han förstaplatsen tillsammans med KD-ledaren Ebba Busch Thor.

Åkesson har aldrig tidigare vunnit en förtroendemätning.

Detta samtidigt som förtroendet för Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) i samma mätning dalar rejält.

Men detta är inte så konstigt. Det tycker SD-toppen Henrik Vinge, som intervjuades i SVT på måndagsmorgonen. Enligt honom beror det på att Jimmie Åkesson ”har haft rätt hela tiden”, vilket svenska folket nu också börjat inse.

Men vad kommer hända om SD får regeringsmakt?

Vinge påpekar att det går att se vad SD:s politik kommer leda till på nationellt plan, om man tittar på hur det går i de kommuner som partiet redan styr.

– Titta på Sölvesborg, där har vi dragit ner på kostnader för integration och politisk administration, och så har vi lagt pengarna på välfärd och trygghet, säger Vinge i Morgonstudion.

– Så man kan ju se vilka prioriteringar vi gör när vi får chansen att göra det. På riksnivå skulle det vara liknande men på större skala. Vi skulle skära ner en hel del på kostnader för integration och invandring, och lägga det på välfärd och trygghet. Det är den prioritering vi står för, och det är det som skiljer oss från Socialdemokraterna, som inte är beredda att göra det, fortsätter han.


Ekonominyheter

Allt färre butiker går i konkurs

Corona ger draghjälp till detaljhandeln.. Antalet butiker i konkurs minskade kraftigt under mars månad.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Klimatresa med svensk isbrytare ställs in. Rädsla för smittspridning ombord.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0