Darko Mamkovic (SD) fångad på film när han snortar kokain

Publicerad 29 september 2020 kl 19.48

Politik. Expressen har publicerat en film där Darko Mamkovic, 52-årigt oppositionsråd för Sverigedemokraterna i Norrköping, syns använda kokain.

Gilla artikeln på Facebook

Filmen är från en privat fest och i filmen syns hur Darko Mamkovic sitter i en soffa vid ett bord med en vattenpipa och burkar med energidryck framför sig. Den 52-årige SD-toppen böjer sig fram och snortar i sig något som uppges vara kokain från bordet.

Enligt källor till Expressen är det känt inom SD att Mamkovic tar droger, och det uppges också vara något partiet har befarat ska komma ut till allmänheten. I en kommentar till kvällstidningen skyller SD-politikern på att någon gav honom kokain på festen för att senare kunna utpressa honom.

"Det var ett engångs misstag när jag var onykter på en privat fest, där det visat sig att personen som gav mig substans var ute efter att skaffa sig komprometterande material mot mig i utpressningssyfte", skriver Mamkovic.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof säger till Expressen att den kokainsnortande Östgötapolitikern nu kommer utredas. "Drogmissbruk är givetvis inte något som partiet accepterar", heter det bland annat i en skriftlig kommentar.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nyheter från förstasidan

SvD backar efter hyllningsartikel om klimatextremist

"Det jag förespråkar är sabotage och förstörelse av egendom." Nu ändrar SvD rubriken på sin smöriga intervju med vänsterextremisten.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0