När Anna Troberg kritiserade vänsterextrema Researchgruppen utsattes hon för grovt näthat av personer som påstår sig kämpa mot näthatet.

" />

När Anna Troberg kritiserade vänsterextrema Researchgruppen utsattes hon för grovt näthat av personer som påstår sig kämpa mot näthatet.

" />

När Anna Troberg kritiserade vänsterextrema Researchgruppen utsattes hon för grovt näthat av personer som påstår sig kämpa mot näthatet.

" />
Researchgruppen & våldet
Anna Troberg (PP).
Michael Kazarnowicz/CC-BY-NC-SA

Skrev kritiskt om Researchgruppen – överöstes av näthat

Publicerad 17 januari 2014 kl 15.03

Inrikes.Piratpartiets ordförande Anna Troberg skrev kritiskt om att Expressen i samarbete med den våldsbejakande vänsterextrema organisationen Researchgruppen hängt ut påstådda "näthatare" med namn och bild. Då utsattes hon själv för en störtskur av näthat från Researchgruppens anhängare, som kallade henne "fitta", "fascist" och "flata".

Gilla artikeln på Facebook

I en debattartikel i Expressen riktade Troberg hård kritik mot Bonniertidningens beslut att publicera namn och bild på vanliga svenskar som hamnat i Researchgruppens åsiktsregister över politiska motståndare.

"Inför namnpubliceringarna samarbetade Expressen med Researchgruppen. Det är ett nätverk som inte berättar mycket om sig själv vare sig på sin hemsida eller på Facebook. Klart är dock att några av eldsjälarna kommer från vänsterextremistiska AFA", skrev Anna Troberg.

Den formuleringen väckte omedelbart ett starkt kvinnohat bland Researchgruppens anhängare.

"Mottagandet av min debattartikel är intressant. Researchgruppen är arg. På deras Facebooksida uppvisar deras följare, som säger sig ogilla hat på nätet, en förbluffande talang för att hata på nätet. Jag är en 'idiot', 'mupp' och 'fascist'", skriver Troberg på sin blogg.

I mejlboxen fick hon istället läsa att hon var en "fitta", "flata" och ett "praktarsle" som "borde få något nedkört i halsen med våld" så att hon "blir tyst".

Bemötandet från de personer som Researchgruppen och Expressen beskriver som "näthatare" har dock varit ett helt annat, konstaterar Troberg.

"Jag har inte fått ett enda mejl som skäller på mig för att jag mycket tydligt gjort klart att jag tycker att Avpixlat är en jävla skitsajt som sprider dynga eller att misogyni är en syn på omvärlden och medmänniskor som är dummare än tåget", skriver hon.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Trump Jr uppmanar till bojkott av sociala mediejättar

Gör Telegram till sin primära plattform.. "Jag vill ha en plats där idéer konkurrerar med varandra."0 

SMHI klass 3-varnar för snökaos i Västerbotten

Högsta varningsklassen.. Kan störa elförsörjning och telekommunikationer.0 

Regeringen "ställer om" Sverige till "klimatekonomi"

Presenterar hundra olika åtgärder.. "Vi lägger grunden för en långsiktig och hållbar omställning av samhället."0 

Vetenskap

Harvardprofessorn: Mystiska föremålet som passerade jorden var farkost från utomjordisk civilisation. Kan ha skickats för att studera jorden: "Vi kan identifiera artificiella objekt"0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0