Ann Lindes utrikesdepartement lockar med bidrag till alla.

"Socialbidrag till alla" – här marknadsför sig Sverige i tredje världen

Publicerad 7 maj 2021 kl 10.24

Politik. Thailands hårda coronarestriktioner har fått invånare att söka sig utomlands. Nu hoppas svenska ambassaden i Bangkok att flockimmunitet och socialbidrag ska locka nya invandrare till Sverige, rapporterar Bangkok Post.

Gilla artikeln på Facebook

"Funderar du på att flytta utomlands? Här är några skäl till att Sverige bör övervägas: Starkt anställningsskydd, jämställdhet mellan könen, en positiv syn på innovationer och socialbidrag till alla", skriver ambassaden på sin hemsida enligt Bangkok Post.

Flera statliga myndigheter i Thailand hjälper thailändare som vill jobbar eller studera utomlands. Men de västerländska ambassadernas marknadsföring har enligt den thailändska regeringen en politisk slagsida som kan så split och skapa problem i Thailand.

"Jag har bett en arbetsgrupp att hålla ett öga på innehållet ifråga och vidta rättsliga åtgärder om det skulle uppstå behov av det", säger digitaliserings- och samhällsminister Chaiwut Thanakhamanusorn till Bangkok Post.

Ambassadörer som ägnar sig åt politisk verksamhet i värdlandet kan inte utvisas, enligt internationella regler. Men de kan förklaras persona non grata vilket i praktiken betyder samma sak.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0