Islamiska staten i Sverige
Kenneth Persson (S) säger att Borlänge inte tar emot terrorister.

Socialdemokraterna i Borlänge: "Vi tar inte emot terrorister"

Publicerad 23 oktober 2016 kl 11.58
Av Mattias Albinsson

Politik. Borlänge säger nej till skatte­finansierade förmåner som körkorts­utbildning, gratis bostad och skuldsanering till återvändande IS-terrorister.
– Den som stridit för IS har troligtvis begått brott mot mänskligheten och ska ställas inför rätta, säger den lokale S-profilen Kenneth Persson.

Dela artikeln

Tidigare i veckan rapporterade Fria Tider om hur Christoffer Carlsson vid Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism meddelat att återvändande IS-terrorister ska "återintegreras" i det svenska samhället.

– Det är en rakt igenom social, ekonomisk och materiell fråga. Du behöver kunna återintegreras på arbets­marknaden, du behöver kanske ha körkort, skuldsanering och tak över huvudet, förklarade Carlsson.

– När individer lämnar vill de lämna till något annat, har man inte resurser till det så är det svårt att förverkliga det

Sedan dess har bland annat kommunerna Lund, Malmö, Borlänge och Örebro uppgett att de tänker följa direktiven från den rödgröna regeringen. Men dalmasarna är inte lika entusiastiska inför idén att ösa skattepengar över de muslimska terroristerna.

– Den som stridit för IS har troligtvis begått brott mot mänskligheten och ska ställas inför rätta, säger den lokale S-profilen Kenneth Persson till Dalademokraten.

Persson är ordförande för arbetsmarknads- och socialnämnden och var tidigare kommunalråd. Han säger till den social­demokratiska lokaltidningen att terroristerna inte ens är välkomna tillbaka till staden.

– Vi tar inte emot terrorister, slår han fast.

Persson säger också att han bara känner till en terrorist som rest från Borlänge för att kriga för Islamiska staten och att den personen blev skjuten i Syrien.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0