Soros och politiken
Bild på de anti-Soros-plakat som satts upp i Ungern.

Soros: Ungerns kampanj mot mig antisemitisk

Publicerad 12 juli 2017 kl 14.29

Utrikes. Ungerns regering har lanserat en kampanj med plakat som anklagar George Soros för att försöka översvämma landet med invandrare från tredje världen. Nu slår den 86-årige finansmiljardären tillbaka och anklagar kampanjen för att vara antisemitisk och föra tankarna till "Europas mörkaste stunder".

Gilla artikeln på Facebook

De stora plakaten, som satts upp utomhus på olika håll i Ungern, påminner om att 99 procent av ungrarna uppger sig vara emot den illegala invandringen.

"Låt inte Soros få sista skrattet", lyder budskapet, intill en bild på den ungerskfödde 86-åringen.

Själv rasar George Soros mot kampanjen.

– Jag är bekymrad över den nuvarande ungerska regimens användning av antisemitiskt bildspråk som en del av sin medvetna desinformationskampanj, säger valutaspekulanten i ett uttalande enligt JTA.

Enligt uttalandet grundar sig Soros engagemang för invandring från tredje världen till Europa på hans egna erfarenheter som flykting undan nazisterna under andra världskriget.

"Soros inställning är fullständigt förenlig med de etablerade europeiska värderingarna. Påståendet att Soros stödjer en plan för att importera en miljon illegala invandrare till Europa är Victor Orbans fantasi", lyder uttalandet.

Artikeln har rättats.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.