Mordet på Tommie Lindh
Det borttagna P4-inslaget.

SR anklagas för att mörka manifestation för Tommie Lind

Publicerad 19 maj 2020 kl 08.09

Media. P4 Västernorrland anklagas nu av egna medarbetare för att försöka "mörka" och "tysta" en minnesstund som hölls till minne av den mördade Tommie Lindh. Detta efter att radiokanalen raderat ett inslag om händelsen, skriver Journalisten.

Gilla artikeln på Facebook

Tommie Lindh, 19, mördades för drygt en vecka sedan i samband med att en ung kvinna blev våldtagen av en 22-årig sudanes i Härnösand. Afrikanen är häktad för både mord och grov våldtäkt.

På lördagen höll Nordiska motståndsrörelsen en manifestation för den mördade vid trappan på landshövdingeresidenset vid torget i Härnösand.

Händelsen uppmärksammades av P4 Västernorrland, som efter manifestationen intervjuade Västernorrlands landshövding Berit Högman. Landshövdingen uppgav bland annat att hon skulle ha "kört iväg" demonstranterna om hon hade varit hemma när minnesstunden hölls.

P4 Västernorrlands tillförordnade kanalchef och ansvariga utgivare Matilda Jansson beslutade dock på lördagskvällen att ta bort inslaget med Berit Högman från sajten.

"Det är ju just den här uppmärksamheten dom söker", skrev Matilda Jansson i ett internt meddelande till medarbetare efter avpubliceringen, enligt Journalisten.

"Det här kommer säkert att aktualiseras fler gånger och det är viktigt att vi tänker oss för och det är ju inte så att vi aldrig får nämna NMR", fortsatte hon.

Medarbetare på P4 Västernorrland anklagar nu ledningen för att ha "mörkat" eller "tystat" manifestationen, enligt Journalisten.

Till Journalisten påstår dock Matilda Jansson i efterhand att inslaget togs bort eftersom polisen inte fick möjlighet "att bemöta kritiken från landshövdingen".

Inslaget har nu lagts upp igen på Sveriges Radios hemsida efter uppmärksamheten från Journalisten.


Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Media

Trump öppnar för att "stänga ner" Twitter

Anklagar plattformen för att "helt tysta konservativa röster".. "Vi kommer att hårt reglera eller stänga ner dem innan vi låter det ske."0 

Ring P1 fälls för invandringskritik

Inte "förenligt med demokratin" att säga vad man vill.. Nu fälls Sveriges Radios inringarprogram av Granskningsnämnden.0 

Aftonbladet: "Påfallande många judar" bakom coronakritiken mot Sverige

"Typ som Wolodarski, Göran Rosenberg".. Den svenska linjen har "påfallande många" judiska kritiker, varnar tidningen i sin samtidspodd.0 

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus