Soros och politiken
Finansmannen George Soros har låtit Expo-grundaren Tobias Hübinette ta en titt på mediebeskrivningen av vita arbetare i Sverige.

Svenska journalister föraktar arbetare

Publicerad 16 juni 2014 kl 19.07

Media. I media utmålas personer ur den vita arbetarklassen systematiskt som odugligt slödder och ”white trash”. Samma trend återfinns såväl i Sverige som i övriga Västeuropa, visar en internationell undersökning.

Gilla artikeln på Facebook

Det är finansmannen George Soros kulturmarxistiska organisation Open Society som har tittat närmare på vad det är som har fått arbetarklassen att allt mer vända det politiska och mediala etablissemanget ryggen.

Rapporten undersöker bland annat hur vita människor ur de lägre klasserna utmålas i medier i städerna Aarhus, Amsterdam, Berlin, Lyon, Manchester och Stockholm.

Det är ingen vacker bild som framträder: Den redan marginaliserade gruppen får ständigt stå pall för hånfulla och stereotypa beskrivningar från journalisternas håll.

Enligt rapporten är situationen värst i Storbritannien och Nederländerna, där det har blivit något av en ny mediegenre att måla ut socialt utstötta vita människor som snyltande oduglingar.

Det ser dock ut på ett liknande sätt i de andra länderna. Den del av rapporten som behandlar Sverige, författad av den antirasistiska förgrundsgestalten Tobias Hübinette, pekar bland annat på hur svenska journalister har börjat använda sig av begrepp som ”white trash” för att beskriva den avskydda vita underklassen.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Media

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0