Syrianer misshandlade Gabriel och kallade honom "bögjävel"

Publicerad 17 juli 2017 kl 15.10

Inrikes. I fredags blev 31-årige Gabriel Chabo överfallen och misshandlad av ett gäng i Södertälje. Männen frågade om han är homosexuell, sedan slog de ner honom. Händelsen utreds som ett hatbrott, skriver SVT Nyheter Södertälje men nämner inte att gärningsmännen utpekas som syrianer.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid lunchtid i fredags som Gabriel Chabo, 31, var på en parkering i Geneta i Södertälje tillsammans med en släkting.

Då kom det fram ett gäng män och frågade om han är homosexuell. Männen krävde pengar för att en person som honom ska få bo i staden. Sedan slog de Gabriel med ett metallföremål, sparkade honom och kallade honom för "bögjävel". Han trodde han skulle dö.

– De dunkade mitt huvud mot bildörren och jag började blöda. Sedan minns jag bara att jag vaknade upp på sjukhuset, säger Gabriel till SVT.

Gabriel Chabo är aktiv i den så kallade hbtq-rörelsen och har på grund av det engagemanget utsatts för hot.

Enligt Gabriel är det många i invandrartäta Södertälje som vägrar acceptera homosexuella.

Misshandeln har polisanmälts och SVT skriver att den kan komma att utredas som ett hatbrott. Vad SVT dock inte nämner är vilka förövarna är, men det framkommer i en intervju i Expressen.

Där säger Gabriel Chabo att han själv är syrian, och att han tror att gärningsmännen också är det, då de bland annat talade syrianska.

Han förklarar vidare att han är rädd och inte längre vågar gå ut på promenader i Södertälje. Hans näsa är sned, han har ont i hela kroppen och han kan inte sova utan sömntabletter.

Enligt Gabriel är det ingen tvekan om varför han attackerades. Det var på grund av hans hbtq-engagemang. Skönhetskliniken han äger har tidigare blivit vandaliserad och han har även utsatts för hat på nätet.

– Det är väldigt allvarligt. Att man ska bli nedslagen mitt på blanka dagen av okända människor bara för att man vistas ute kan vi aldrig acceptera, säger Peter Lindberg, stationsbefäl i Södertälje, till Expressen.

Brotten mot Gabriel utreds nu tillsammans, men i dagsläget finns inga misstänkta gärningsmän.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0