Kungsgatan i Stockholm.

Taxiförare döms för våldtäkt han begick 2011

Publicerad 13 januari 2019 kl 17.51

Inrikes. I oktober 2011 våldtogs en alkoholpåverkad kvinna efter att hon hoppat in i en taxi för att ta sig hem. Taxiföraren tvingade kvinnan till oralsex och lämnade efter sig DNA-spår, men ingen gärningsman kunde hittas i registret. Först sju år senare kunde gärningsmannen identifieras och åtalas, och nu har invandraren från Mellanöstern dömts till fängelse.

Gilla artikeln på Facebook

Den 1 oktober 2011 blev en kvinna våldtagen i en taxibil i Stockholms innerstad av den idag 38-årige mannen, som heter Hadi.

Efter att Hadi blev misstänkt för olaga hot och misshandel i höstas gjordes en registertopsning av den misstänkte gärningsmannen och dna-resultatet kördes mot polisens spårregister. Det blev träff i det nedlagda våldtäktsärendet och förundersökningen kunde återupptas, vilket Fria Tider tidigare har rapporterat om.

Kvinnan har under polisförhör berättat att hon var tillsammans med några kamrater och festade på nattklubben Golden Hits vid 23-tiden. Efter att hon dansat, druckit, blivit berusad och trött ville hon ta sig hem. Hon klev in i en taxi, i framsätet, på Kungsgatan och uppgav sin hemadress.

Det tog inte lång stund innan hon såg att chauffören körde åt fel håll och hörde helt plötsligt chauffören säga "kolla, kolla". Hon såg att han onanerade, vilket fick henne att reagera stark och försökte öppna bildörren, men lyckades inte komma ut och hörde ett klick.

Därefter tvingade chauffören kvinnan att utföra oralsex på honom.

Efteråt krävde han att hon skulle betala för resan.

Kvinnan har på grund av chock haft svårt att berätta om händelsen och har mått mycket dåligt. Hon var sjukskriven i tre månader och gick då på samtal flera gånger varje vecka. När hon återgick till sitt jobb arbetade hon först halvtid och hon har inte velat åka taxi.

Efter att polisen kontaktat henne om DNA-träffen valde hon att medverka i utredningen.

Allmänna handlingar visar att Hadi är medborgare i Sverige och att han därför inte kan utvisas med nuvarande lagstiftning.

I december meddelade Stockholms tingsrätt domen. Hadi döms för våldtäkt till två års fängelse, vilket är minimistraffet. Han ska även betala 110.000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Hadi har överklagat tingsrättens dom till Svea hovrätt.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet. Molnen styr den globala temperaturen, enligt forskarna.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0