AFA-attackerna

Tor Alsén, 36, pekas ut som hjärnan bakom vänsterns terror

Publicerad 20 maj 2021 kl 20.27

Inrikes. Efter de vänsterextrema attackerna mot högeraktivisten Christian Peterson, 19, ledde spåren till den ljuskygge AFA-ledaren Tor Alsén, 36. En granskning från Exakt24 visar att Alsén, som arbetar på Sahlgrenska sjukhuset, öppet hetsar till våld och terror mot politiska motståndare på högerkanten.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider rapporterade på onsdagen om AFA:s attentat mot Christian Peterson och hans ensamstående mor i Örgryte.

Peterson, som idag är 19 år, blev ett mål för vänsterextremisterna efter att ha gjort skolbesök för det invandringskritiska partiet Alternativ för Sverige.

När maskerade vänsterextremister i slutet av november för fjärde gången dök upp utanför hans mors hus och skar sönder hennes bildäck tog Christian Peterson dem på bar gärning. Han och sprang efter dem med ett basebollträ och lyckades ta registreringsnumret på bilen de flydde i.

Det visade sig att bilen tillhörde Tor Alsén – en ljusskygg ledargestalt inom AFA som nu misstänks för brott mot Peterson.

Christian Peterson har tillsammans med Exakt24 granskat Tor Alsén och hans nätverk, och idag släpptes en dokumentärfilm med den research som gjorts.

I filmen ser man hur Alsén och hans kollegor i olika poddar öppet uppmanar till "terror" mot enskilda meningsmotståndare.

– Jag är hundra procent för individuell terror mot politiska mål. Det måste inte vara så jävla genomtänkt alla gånger, tycker jag, säger en av vänsterextremisterna i podden.

Tor Alsén berättar också att han drömmer om att döda sina chefer på Sahlgrenska sjukhuset, där han själv är anställd som sjuksköterska.

När Exakt24 konfronterar Tor Alsén utanför Sahlgrenska påstår han att han inte är Tor Alsén och går sedan snabbt in i byggnaden.

Alsén har enligt Exakt24 bland annat deltagit upplopp i Grekland 2013 och en AFA-demonstration i Stockholm 2019 – men han är alltid maskerad.

Direkt efter den sista attacken mot Christians Petersons mammas hus sjukskrev sig Tor Alsén och raderade alla sina sociala medier, enligt Exakt24. När han kom tillbaka i tjänst åkte han efter varje pass hem till den tidigare dömde aktivisten Jens Wingren från Revolutionära Fronten och den avsomnade vänstertidningen Fria Tidningen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.